Senyor Fornés, és cert?

0
Email20Logo

Senyor Fornés,

Escric aquestes línies després de dubtar si havia de fer-ho; finalment, com pot comprovar, ha vençut més la rauxa que el seny, o a l’inrevés, no ho sé, i ho faig perquè em cal fer-ho i, a més a més, publicar-ho en un mitjà de comunicació per una senzilla qüestió de transparència.

Aquest escrit ve motivat perquè la setmana passada, assegut a una taula d’una escapçada terrassa d’un cèntric bar de la Garriga, no vaig poder evitar primer sentir i després escoltar una conversa entre tres persones que no conec però, pel que sembla, a vostè sí que el coneixen.

La conversa a la que faig referència es centrava en un e-mail que tenien entre les mans  que, suposadament, vostè havia enviat a primers del juliol passat a determinats veïns de la Garriga demanant que assistissin al plenari que s’havia de celebrar a finals de juliol per demostrar que, a la Garriga, hi ha qui està a favor de la rehabilitació del centre i que es necessitava tancar files per evitar que el seguissin pressionant per aturar les obres.    

Segons deien aquestes tres persones assegudes a la taula del costat, vostè relatava en el seu e-mail els fets ocorreguts a la concentració que va haver-hi durant el plenari de l’1 de juliol, qualificant a uns manifestants com a “gent molt conservadora de la Garriga”, “militants d’ERC, CiU i GiG”, “botiguers del centre”, definint als manifestants com a contraris a la rehabilitació del centre.

Senyor Fornés, vostè voldrà o no voldrà, podrà o no podrà respondre’m, però jo, perquè fa anys que el conec, a distància, però el conec, i la relació entre nosaltres sempre ha estat correcte, em prenc la llibertat de  fer-li les següents preguntes:

És cert que vostè va enviar aquest e-mail a diversos veïns de La Garriga?

És cert que vostè demanava a aquests veïns de La Garriga, destinataris de l’e-mail, que assistissin al plenari de finals de juliol i contrarestessin les posicions d’altres veïns de La Garriga?

És cert que vostè diu en l’e-mail que els que ens manifestàvem som contraris a la rehabilitació del centre?

És cert que vostè diu que s’ha amenaçat de continuar pressionant-los perquè s’aturin les obres?

És cert que per vostè els manifestants, segons l’e-mail, eren militants de partits de l’oposició, botiguers i gent molt conservadora?

Senyor Fornés, amb tot el respecte i en contra del que voldria, pressuposaré que sí, que és cert i que les seves respostes, de produir-se, seran afirmatives. Sent així, aleshores, em cal afegir les següents preguntes:

No creu que, formant part del govern municipal, demanar a uns veïns que es manifestin en contra de l’opinió d’uns altres veïns i que puguin arribar a enfrontar-se per defensar l’acció de govern, va en contra de fomentar l’harmonia i la bona convivència del poble on vostè governa? No creu que convèncer al poble de que el govern municipal fa el correcte és tasca exclusiva del govern municipal?

No creu que no s’ajusta a la realitat dir que els manifestants som contraris a la rehabilitació del centre? Vostè sap molt bé que la plataforma mai s’ha oposat a la rehabilitació, molt al contrari, al que s’ha oposat és al com s’ha plantejat, al què s’ha dut a terme i a la conveniència del moment de fer-ho per la crisi econòmica que patim, però mai s’ha oposat a la rehabilitació. Fins i tot, vostè ho sap, s’han aportat alternatives de rehabilitació. Dir una altra cosa es pot entendre com una manipulació.

No creu que no s’ajusta a la realitat dir que s’ha amenaçat perquè s’aturin les obres? Pot dir-me quan des de la comissió “Salvem el Centre” s’ha amenaçat?  Crec haver estat en totes les reunions en las que vostè també hi era i en cap, en cap, s’ha amenaçat dient que es farien accions per aturar les obres. Sempre s’ha dit que les obres havien de seguir, que no es podien aturar, però que es podien fer d’una altra forma, que, sense aturar-les ni un sol dia, en paral·lel, es podien introduir modificacions no substancials en els plantejaments, és a dir: mantenir el sauló, aprofitar les llambordes, no tocar els arbres en l’època de l’any menys indicada per trasplantar-los, específicament les magnòlies de la Plaça de Can Dachs.

No creu que veure i destacar en el seu e-mail que els que es manifestaven eren militants de l’oposició, conservadors i botiguers, en lloc de veure-hi veïns, ciutadans, persones que es manifestaven lliurement, diu molt poc en favor de qui té la responsabilitat de governar? Sàpiga que tots ells, nosaltres, som veïns, ciutadans de la Garriga sigui quina sigui la nostra tendència política, ofici, professió i creença religiosa, però vostè, pel que sembla, ha penjat etiquetes: militants d’oposició, conservadors, botiguers…, com si pel fet de ser o tenir alguna d’aquestes característiques fos el motiu que ens ha fet manifestar. Quin error creure això senyor Fornés. La plataforma “Salvem el Centre” ha estat i és transversal, agrupant tendències polítiques suposo que de tota mena, i dic suposo perquè mai s’ha demanat l’afiliació o s’ha preguntat la tendència política. És transversal, no és corporativa, perquè en ella hi ha dones i homes de diverses professions i oficis, i estudiants, i jubilats, i aturats…, en resum , persones veïnes de la Garriga, unes nascudes a la Garriga, d’altres no, amb les seves filies i amb les seves fòbies però unides, en aquesta ocasió, per una única finalitat: intentar que es rehabilités el centre sense destruir les dues places, donant prioritat als vianants, soterrant el cablejat, canviant o reparant el clavegueram, l’enllumenat..

Senyor Fornés, “Salvem el Centre” en els seus actes i manifestacions no ha anat mai en contra del govern municipal, ni en contra de cap membre en particular d’aquest govern, ha anat en contra de decisions que ha pres i d’accions concretes que el govern ha dut a terme, i aquestes accions i decisions en les que s’ha estat crític, o molt crític, s’han definit i exposat en diverses ocasions asseguts amb vostè i altres membres del govern municipal al voltant d’una taula, i mirant-nos al la cara. Les nostres peticions han estat sempre clares i no han obeït mai a posicionaments polítics sinó a la creença de  que per gaudir i millorar el benestar en el  centre de la Garriga no ens calien aportacions d’urbanisme modern que penalitzen el record col·lectiu impregnat en molts racons que, malauradament, a dia d’avui ja han estat destruïts. Si el que vostè creu dels manifestants, de les manifestacions, de les reivindicacions és el que diuen que hi ha en el seu e-mail, crec que  ha confós la part pel tot i, tal vegada, els arbres que ja no hi són no li han deixat veure el bosc. 

I, per acabar, he de dir-li dues coses: primera, que em dirigeixo a vostè a títol personal i que no represento a ningú més que a mi mateix i, segona, que jo l’e-mail al que faig referència no l’he llegit, sinó no caldria que li adrecés aquest escrit per preguntar-li si és cert que vostè el va enviar. I cregui’m, cregui’m que si és cert que ho va fer, em sabrà molt de greu perquè opino que el comportament de qualsevol governant, i més del lloc on visc, ha de ser exemplar, i penso que, des del govern estant, intentar mobilitzar a uns veïns per contrarestar l’opinió d’altres veïns en favor del propi govern no és gens exemplar, i molt menys encara amb arguments com els que suposadament s’han utilitzat.

Tant de bo pugui respondre’m que no és cert.

Cordialment.

Àlex Muñoz  

La Garriga, Agost del 2010

Article anteriorERC de la Garriga renuncia a les sigles en pro d’una candidatura d’unitat
Article següent5 fotògrafs garriguencs exposen a Lliçà
Activisme cultural. Coordinador de l’Aula de la Universitat a l’Abast (AUA) de la Fundació Universitària Martí l'Humà (FUMH).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.