Autorització pel desmuntatge total o parcial de les restes arqueològiques

0
restes_plEsglesia

Segons comunica l’Ajuntament de la Garriga, el Departament de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya ha donat el vist i plau al desmuntatge i l’eliminació total o parcial, depenent del cas i sota control arqueològic, de les restes aparegudes arrel de les obres de rehabilitació del Centre, tant a la plaça de Can Dachs com de l’Església.

A hores d’ara, aquestes ruïnes han estat excavades i documentades de forma exhaustiva. Tanmateix, però, pel que fa a les restes del camí romà (segles I-II dC) i dels murs de l’antiga masia (segles XVII-XVIII), localitzades a la Plaça de can Dachs i proposades pel seu desmuntatge i eliminació parcial, serà necessari fer el rebliment indefinit sota control arqueològic prèvia protecció amb tela geotèxtil, capa de sauló o sorra i aportació de terres.

Un cop fetes aquestes actuacions, es podrà procedir amb la instal·lació del nou clavegueram.

En aquest mateix sentit, aviat s’iniciarà l’obertura d’una rasa al carrer del Centre per tal de soterrar-hi infraestructures d’enllumenat, telecomunicacions, baixa tensió, Sorea i Aigües Vilanova. Mentre durin aquestes actuacions, els vianants podran seguir transitant per la part central del carrer i pels accessos annexes instal·lats a les cases i als comerços. Aquesta actuació està previst que duri una setmana.

També relacionat amb les troballes arqueològiques, val a dir que l’empresa ARRAGO S.L. també està treballant en possibles noves troballes al carrer Samalús.  

Article anteriorAbans de començar el curs
Article següentERC de la Garriga renuncia a les sigles en pro d’una candidatura d’unitat
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.