Les obres de rehabilitació del centre descobreixen restes arqueològiques

0
restes_plDachs

Tal i com es va anunciar en el darrer Ple Municipal, les obres de rehabilitació que s’estàn duent a terme al centre del poble des del passat mes de juny han posat al descobert un conjunt de restes arqueològiques a la plaça de l’Església i a la plaça de Can Dachs.

Pel que fa a les primeres, l’empresa encarregada de realitzar l’informe arqueològic (Arrago) explica que es tracta d’unes restes del nucli del municipi que poden correspondre a construccions del voltant del segle XVII (Època Moderna) i que probablement es varen utilitzar fins a finals del segle XIX.

restes_plEsglesiaReferent a les restes de la plaça de Can Dachs, val a dir que s’han localitzat dues zones diferenciades. Una primera, al costat de la Sala d’Exposicions, on s’hi han trobat el que serien vestigis dels fonaments de l’antiga masia de Can Dachs i que datarien d’enter els segles XVI al XVII.

L’altra zona del mateix s’hi han trobat restes d’un vial d’època romana, concretament dos murs perimetrals amb blocs de pedra que delimiten un camí de 5 metres d’amplada, on s’hi poden observar la concentració de còdols de la base i el pedruscall que utilitzaven en època romana per anivellar el camí. Aquest vial, paral·lel al carrer del Centre, es troba en un bon estat de conservació tot i que falten les lloses de pedra característiques de les vies romanes.

Pel que fa a les actuacions que s’hi duran a terme, segons informe l’Ajuntament “s’han iniciat els tràmits per desmuntar o tapar amb una tela geotèxtil les restes arqueològiques”, de manera que “es preveu que les restes que sobresurtin de la caixa de paviment que s’ha de fer a la plaça de l’Església es desmuntin manualment un cop s’hagi acabat de fer la catalogació. La resta es taparan amb una tela geotèxtil que les protegiran”.

Segons s’indica a la pàgina web de l’Ajuntament, aquestes troballes no han de provocar endarreriments en les obres.

Canvis en el pas de vianants de les obres

També relacionat amb les obres de rehabilitació del centre, l’Ajuntament informa que “el pas destinat als vianants a la zona d’obres canviarà a inicis de la setmana que ve. Es suprimiran les tanques actuals i s’habilitarà un pas de terra pel mig del carrer del Centre. Per tal de garantir l’accés als comerços i habitatges,  es disposaran passeres. Aquest canvi es farà per poder començar la construcció de les rases per on passarà les canalitzacions de les companyies d’aigua, telèfon,gas i llum, que aniran soterrades a tocar de les façanes”.

 

 

Article anteriorNo tenim dret al paisatge
Article següentIV edició de “La botiga al carrer”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.