La Fundació Maurí obre les seves portes celebrant la restauració del seu patrimoni

0
cadirat_1

La Fundació Maurí obria ahir les seves portes per tal de mostrar al públic el que és potser el seu patrimoni més important: un cadirat gòtic del segle XIV complet, que va pertànyer a la Catedral de Girona i que Josep Maurí va adquirir i instal·lar en una estança construïda a tal efecte de la seva residència. Aquest cadirat ha iniciat la seva restauració rebent un tractament contra una plaga de tèrmits que l’afectava, gràcies a la col·laboració econòmica de la Fundació Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa.

cadirat_2Després de descobrir una placa commemorativa de la restauració es va passar a un breu acte on varen participar Lluis Cuspinera, president de la Fundació Maurí, la Regidora de Cultura Meritxell Rochina i el delegat territorial de les caixes, Fran Sanz. Lluís Cuspinera fou el primer a dirigir-se als assistents, recordant l’objectiu de la Fundació Maurí: la preservació del patrimoni paisatgístic, històric i artístic de la Garriga, des dels orígens de la Fundació a les acaballes del franquisme. Cuspinera va explicar que el cadirat és una obra gòtica del segle XIV, concretament de l’any 1351, obra del mestre Eloi de Montbrai, que l’arquitecte Josep Maurí va adquirir i instal·lar a casa seva en una estança construïda a tal efecte. Després, Cuspinera va agrair a les caixes la seva aportació econòmica per la preservació d’aquest objecte d’art i va cedir la paraula a Meritxell Rochina.

La intervenció de Rochina va ser breu, destacant el “goig de la conservació del patrimoni garriguenc” que fa la Fundació Maurí, i agraint i destacant la labor social que fan les caixes. Tanmateix va tancar el seu parlament agraint a la Fundació Maurí la seva tasca en tots els aspectes.

cadirat_3Fran Sanz, en qualitat de delegat territorial de la Caixa de Catalunya, Tarragona i Manresa va manifestar que era per a ell un orgull que una de les primeres labors socials de la caixa tot just creada -la fusió de les tres entitats es va fer efectiva l’u de juliol- fos l’inici de la restauració del cadirat. Sanz va recordar als assistents que la obra social de les caixes és fruit de la confiança que hi dipositen els seus clients, especialment en moments de crisi com l’actual. Després de Sanz, Víctor Rodríguez, de la Fundació Maurí, va cloure l’acte presentant un nou document de visita guiada de la Fundació i convidant als assistents a un refrigeri amb galetes i cava.

El cadirat gòtic, així com la resta del fons artístic de la Fundació, que inclou des de cartells originals d’Alexandre de Riquer fins a peces d’arqueologia local, passant per una extensa biblioteca, es poden visitar gratuïtament a la Fundació els dimarts de quatre a set de la tarda.

Text i fotografies: Marc Bellmunt

Article anteriorOrdre del dia del proper Ple
Article següentXX escalada popular al campanar
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.