L’alcohol, un problema juvenil

0
Alex_Valiente_02

Ahir va sortir a la llum un estudi sobre el consum d’alcohol tabac i cànnabis entre els i les joves a Barcelona. Aquest estudi es va fer sobre 2.300 joves de la capital catalana amb edats compreses entre els 14 i 16 anys.

Els resultats en matèria de tabac i cànnabis ens porten resultats positius, ja que el consum a disminuït (sobretot en temes de tabac) de manera substancial. Però el resultat més preocupant és sobre el consum de begudes alcohòliques, com es demostra amb el fet que més d’un 40% dels i les joves de Barcelona s’han emborratxat almenys una vegada durant l’any 2008 (any d’elaboració de l’enquesta).

Això cada vegada preocupa més a la societat en general. Malauradament, són molts els i les joves afectats per aquesta problemàtica. Si bé no augmenta considerablement, sí que podem dir que es manté el consum d’alcohol, perquè és una forma per la societat juvenil de posar-se al nivell de la resta dels seus iguals.

Molts dels enquestats asseguren que beuen perquè els seus amics beuen, i sobre el tabac i el cànnabis, la raó més utilitzada és que volien fer-se notar davant del seu grup d’amics i, també, perquè sentien que era una mostra de maduresa. Ans tot el contrari. Un consum irresponsable de drogues és una mostra d’immaduresa, a part que en estat d’embriaguesa deixem de mostrar qui som nosaltres i la imatge que donem és més irreal del que veritablement podem aportar.

Des de fa uns anys, la Garriga, conjuntament amb els municipis de Figaró, l’Ametlla del Vallès i les Franqueses, vam crear una mancomunitat per elaborar projectes concrets i comuns. Un d’aquest projecte, és el C17, que treballa per a conscienciar i educar al jovent, en les problemàtiques que estan relacionades amb la seva edat. Busca un comportament responsable davant dels reptes que els hi pot posar la vida.

Aquest és un model que a la Garriga té una repercussió molt important, i la tècnica responsable d’aquest projecte és un referent per a molts joves, a totes les activitats d’oci que es poden organitzar al nostre municipi. No obstant, encara ens queda molt camí per a fer i molts reptes a superar.

L’objectiu seguirà essent la conscienciació sobre la problemàtica que pot generar el consum de drogues. El repte el tenim davant i ara només falta treballar per a superar-lo.

 

Article anteriorResposta del Sr. Puigcercós al Sr. Mateu
Article següentEl refugi antiaeri a Noruega
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.