Resposta del Sr. Puigcercós al Sr. Mateu

0
joan_puigcercs

A continuació es transcriu la carta de resposta que el President d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puiggcercós, ha enviat al Sr. Mateu Boldú, facilitada per aquest últim.

Benvolgut Mateu,

t’envio aquest correu per tal d’explicar-te la posició del partit.

Esquerra va liderar i va fer possible aprovar una llei de consultes que permet una iniciativa popular (IP) instant el Parlament a convocar una consulta per tal que la ciutadania pugui exercitar el dret a decidir.
A l’empara d’aquesta Llei de consultes (votada en contra per PP, C’s i CiU) es va presentar una IP per la independència a la Mesa del Parlament que va ser aprovada amb els vots d’Esquerra, ICV i CiU.
El PSC i el PP van recórrer la decisió de la Mesa del Parlament davant el Consell de Garanties Estatutàries que finalment en va emetre un informe jurídic, no vinculant, en contra.

L’informe jurídic en contra del Consell de Garanties Estatutàries, tot i no tenir caràcter vinculant, ha estat l’excusa a la que s’han aferrat CiU i ICV per fer marxa enrere.
De fet, aquest era el pretext que estava esperant CiU, que ja ha manifestat en reiterades ocasions que no pensa convocar cap mena de consulta si governa perquè ‘la societat catalana no és prou madura’.
Només el President de la Mesa i únic representant d’ERC en aquesta (Ernest Benach) es va ratificar en la decisió de votar a favor de la IP i continuar amb un procés que ja estava en marxa i al que no pensem renunciar en cap cas.

La consulta per la independència segueix endavant

Com a resposta, el consell assessor municipal d’Esquerra (format per alcaldes i regidors del partit) ha aprovat presentar una moció a tots els ajuntaments en què s’instarà, al Parlament, l’inici d’un procés democràtic per a la constitució de Catalunya en un estat independent, de dret, democràtic i social a través de la convocatòria d’un referèndum.
Paral·lelament, en el proper ple extraordinari que es celebrarà al Parlament, aquest divendres 16 de juliol per tractar la resposta a la sentència del TC sobre l’Estatut, Esquerra proposarà una resolució en què el Parlament decideixi iniciar aquest procés democràtic per a l’assoliment de la independència nacional.

Des que l’Ajuntament d’Arenys de Munt iniciés la primera de les onades de consultes locals a favor de la independència, Esquerra ha estat al costat de les coordinadores locals de tots els municipis on s’han dut a terme aquesta iniciativa.

Ara és el moment d’aprofitar aquesta energia i per això Esquerra activa la via municipal posant tots els seus electes locals (prop de 1.700) al servei d’aquesta estratègia. L’alliberament nacional del país és massa important com per desaprofitar aquesta via i deixar orfes als més de 500.000 catalans i catalanes que han participat en aquest procés.
No entenem doncs aquelles persones que neguen la viabilitat d’aquesta estratègia emparant-se en la sentència del TC, i lamentem que alguns membres de la Coordinadora Nacional de Consultes ahir mateix amaguessin aquesta informació, usant la seva base de dades per carregar injustament contra l’únic partit que es va atrevir a votar a favor de la IP.
La via municipal és ara mateix la que més garanties d’èxit ofereix a diferència de la ILP que, en cas d’haver estat aprovada, hauria trigat gairebé dos anys a poder ser tramitada. La ILP era inviable des del primer moment i no tenia cap possibilitat de prosperar. Lamentem que s’hagi usat per confondre la gent amb altres finalitats que res tenen a veure amb el procés d’independència.

Acceptar la ILP era donar per morta la llei de Consultes i acceptar la sentència del TC. Esquerra manté la validesa de la llei de Consultes i no acata ni acatarà la sentència del TC.

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya ha deixat palès que la via autonomista ha quedat esgotada, i que l’únic camí per a Catalunya és la constitució en estat independent.
Així ho ha manifestat Esquerra des de la primera reacció a la sentència, i així s’havia inclòs i es manté com a primera condició per a futures aliances a la propera legislatura: condicionarem els nostres pactes a la convocatòria d’una consulta sobre la independència de Catalunya.

T’envio també el link de la notícia de la web d’Esquerra on podràs llegir la notícia d’ahir. Ahir Esquerra vam entrar una Petició a la Mesa del Parlament reconsideri i deixi sense efecte l’acord de revocació de l’admissió a tràmit de la Proposta de consulta o IP.

http://www.esquerra.cat/actualitat/esquerra-forca-la-mesa-del-parlament-a-tornar-a-debatre-sobre-la-ip-per-la-independencia

Moltes gràcies

Joan Puigcercós
President

Article anteriorCarta a Joan Puigcercós
Article següentL’alcohol, un problema juvenil
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.