Esquerra fa una crida al sentit comú

0
erc_logo

En la nostra democràcia cada cop és més difícil veure governants amb el més comú dels sentits. Aquest és el cas de la Garriga on podem comprovar dia rere dia que l’equip de govern ja ha perdut definitivament la seva ruta de navegació i governa a batzegades, prenent decisions unilaterals, sense recordar que ara governen en minoria i que estan fent just allò que tant van criticar en el curt període que Esquerra va estar al govern a l’inici d’aquesta legislatura.

Vegem alguns exemples d’una gestió municipal que ja ha perdut el nord.

Obres de rehabilitació del centre

Després d’una protesta cívica força multitudinària que es va produir durant la darrera sessió del ple municipal, l’alcaldessa ha cedit a parlar amb els membres de la plataforma cívica Salvem el Centre i també, sembla, a modificar algunes qüestions del projecte. Ens alegrem molt que la Plataforma hagi assolit aquesta fita i, evidentment els desitgem molta sort. Tanmateix, no podem deixar de dir que quan aquesta demanda la va fer TOTA l’oposició (i per tant la majoria dels representant escollits democràticament pel poble), l’equip de govern la va desestimar i va rebutjar la petició de realitzar un ple extraordinari per parlar precisament del que ara estan parlant amb la ciutadania.

Cal que l’equip de govern es plantegi a fons, amb sentit comú, la composició del jurat i la participació ciutadana en el mateix. Que ara es produeixi aquesta allau de protestes és símptoma que alguna cosa no s’ha fet bé.

Via ciclable

Gairebé 40.000 € ens ha costat la via ciclable. Un projecte que ningú no havia demanat perquè encara no era urgent ni necessari. Uns diners que s’haguessin pogut destinar a algun altre projecte molt més necessari en aquests moments. A més la realització d’aquesta via ha estat motiu de nombroses queixes veïnals de persones que han vist que el carril bici passava per davant de casa seva o pel seu garatge i no en sabien res de res. És una llàstima que s’hagi fet amb tan poc sentit comú perquè amb temps i amb diàleg potser hauríem aconseguit una bona via ciclable…

Plaça mossèn Jaume Oliveres

Fa pocs dies alguns veïns també s’adreçaren al nostre grup per mostrar el seu enuig perquè de fa molt de temps ningú no els havia dit res de com havia quedat el projecte ni de l’inici de les obres, ni de com serien. I no estem dient que aquest no sigui un projecte necessari. Ben al contrari. Ja comença a ser urgent. Però cal parlar amb els veïns i escoltar-los perquè ells són coneixedors d’alguns problemes de la zona que polítics i tècnics ignorem.

I del CAP, què n’hem de dir? Doncs que no hem de perdre el CAP

D’aquí a molt poc començaran les obres a l’antic CAP de la Garriga. Per aquest motiu cal que la ciutadania tingui clares algunes qüestions perquè ens trobem davant d’un altre nyap que quedarà en herència als futurs governs municipals i al poble de la Garriga.

De tothom és sabut que l’Ajuntament té previst fer aquestes obres amb la finalitat de traslladar-hi alguns serveis com ara els despatxos de l’àrea de polítiques d’igualtat (serveis socials, educadors socials, atenció a les dones, etc.), així com els de l’àrea de promoció del treball (actualment ubicats a can Mora, a l’antiga escola de música) i de salut. També hi vol traslladar la Policia local. Unes obres que tindran un cost de 6000.000 en números rodons.

Si deixem de banda la legalitat o no de traslladar aquests serveis a l’antic CAP i ens centrem en les necessitats reals de la Garriga, veurem que la nostra població, com la de la resta de Catalunya, es va envellint. I cada cop és més urgent PREVEURE una sèrie de serveis bàsics per una població que els necessitarà. Per això hem proposat i demanat fins on hem pogut i ens han deixat que l’antic CAP ha de ser una EXTENSIÓ DE L’ASIL-HOSPITAL amb un CENTRE DE DIA per a gent gran que reuneixi totes les condicions, i un centre de REHABILITACIÓ, o GIMNÀS, adequat per a persones grans. Entenem que la proximitat amb l’Asil-Hospital pot fer que alguns serveis i també el personal es puguin compartir, com ara el servei de menjador.

Però no, l’equip de govern s’ha entossudit a fer-hi despatxos per deixar de pagar lloguers, i farem una despesa monumental per desfer-la d’aquí deu anys quan l’Asil ja hagi arribat a la saturació.

On és el sentit comú? Perquè hem arribat a aquestes situacions?

Esquera no vol perdre el CAP! Demanem una revisió de les obres i que imperi el sentit comú d’una vegada: pensem en el futur i no llencem els diners un altre cop. A l’antic CAP hi volem un centre de dia per a gent gran vinculat a l’Asil-Hospital.

 

Oriol Ramon i Josep Castells

Regidors d’ERC a la Garriga

Article anteriorLa manifestació “Som una nació. Nosaltres decidim”
Article següentMobilitzacions

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.