Manifest de l’agrupació local d’Unió Democràtica

0
logouniopetit

La decisió del Tribunal Constitucional espanyol de declarar inconstitucional determinats aspectes de l’actual Estatut de Catalunya suposa un atac directecontra la nostra capacitat de decidir el nostre present i el nostre futur. 

Competències essencials per a nosaltres com poden ser les relatives a la defensa i promoció de la llengua, el finançament i altres, han quedat eliminades o desvirtuades amb una decisió que és un atac i un menyspreu a la voluntat de la nació catalana, lliurement expressada pel seu Parlament i la seva ciutadania en referèndum, i a la voluntat del poble espanyol expressada per les seves Corts Generals.

Aquesta agressió trenca la mútua confiança que podia fer possible la construcció d’un projecte comú entre pobles diversos, sota l’empara de la Constitució espanyola. Ara, l’escenari ha canviat radicalment, i Catalunya haurà de demostrar la seva voluntat de continuar com a poble viu, com a comunitat nacional i realitat política de futur.

Amb aquesta voluntat Unió Democràtica de Catalunya s’ha adherit a la convocatòria d’Òmnium Cultural en defensa de la dignitat de Catalunya “Som una Nació. Nosaltres decidim”. La manifestació tindrà lloc el proper dissabte 10 de Juliol. Allí hi serem .

Aquesta manifestació, impulsada amb vocació unitària, ha de ser l’expressió del sentiment de Catalunya en una hora decisiva com aquesta. Convidem a tots a participar-hi. Som una nació amb mil anys d’història i volem ser una nació amb futur. Per la dignitat dels catalans, d’ahir, d’avui i demà, cal sortir el dia 10 i demostrar que tenim dret a decidir el nostre futur en llibertat.

Article anterior“Somniem”
Article següentEn Sergi López ve al cinema Alhambra!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.