Núria Albó dóna el seu nom a la Biblioteca

0
bibal_2

El passat divendres es va celebrar l’acte oficial de nomenament de la Biblioteca Municipal, que a partir d’ara es dirà “Biblioteca Núria Albó de la Garriga”.

L’acte de nomenament està inserit en les celebracions de l’Any Núria Albó, que celebra aquest any el seu vuitantè aniversari, i és la manifestació de la resolució presa per l’Ajuntament en el ple de febrer d’aprovar la iniciativa popular de nomenament de la Biblioteca.

bibal_1A l’acte hi van participar, a més de l’escriptora, el coordinador de la Comissió de l’Any Núria Albó, la directora de la Biblioteca Ana Amador i l’alcaldessa, acompanyada de la Regidora de Cultura, Meritxell Rochina. En els parlaments respectius tots van coincidir a felicitar a l’escriptora, present a l’acte, i a destacar el mereixement de l’homenatge, vista tant la trajectòria de l’escriptora com la seva importància dins la història del municipi, del que va ser alcaldessa del 1979 al 1987.

La part més emotiva de l’acte el va protagonitzar la pròpia escriptora, que es va mostrar “satisfeta i orgullosa, tant per l’homenatge com pel lloc triat”, i va fer el següent discurs:

“Diuen que perquè una vida sigui completa s’ha hagut de tenir un fill, plantar un arbre i escriure un llibre. Jo he plantat un arbre, he tingut quatre fills i he escrit uns quants llibres, o sigui que ja puc estar contenta. I estic molt contenta.

Quan les persones ens fem grans, o ja som tan grans com ara sóc jo, sabem que la vida se’ns acaba i no seríem humans si no desitgéssim que el nostre record perdurés una mica. Per això em fa tan feliç que una colla d’amics i de la majoria de regidors de  l’Ajuntament, amb l’estimada alcaldessa al capdavant, hagin volgut que el meu nom quedi gravat al costat dels llibres.

Els haig d’agrair tantes coses als llibres! Han estat la meva companyia des d’abans que sabés llegir, quan ja els fullejava per veure els dibuixos. I quan ja vaig ser capaç de llegir-los no han marxat mai del meu costat. A casa, al bosc, a la platja, al tren, a la sala d’espera del dentista per distreure la por, al llit, a tot arreu han volgut estar amb mi i m’han descobert la bellesa de les paraules ben dites, m’han fet riure i plorar, m’han fet somiar i m’han ajudat a entendre millor els misteris de la vida.

Per això dono les gràcies de tot cor a tots els que han fet possible que aquesta biblioteca es digui com jo. Aquest lloc, ple de llibres, és el que m’agrada més de la Garriga, i això que la Garriga és plena de llocs que m’enamoren.

Gràcies a tots, doncs. M’heu fet la persona més feliç de la terra.”

bibal_3Fet el seu discurs, Núria Albó va descobrir la placa commemorativa de l’exterior de la Biblioteca amb l’ajuda de l’alcaldessa, i va ser obsequiada amb un pastís d’aniversari -del que va bufar les espelmes acompanyada de la cançó dels assistents- i un ram de flors.

L’any Núria Albó durarà fins la propera primavera, i entre les primeres activitats hi ha la exposició de l’obra completa de l’escriptora a la Biblioteca que du el seu nom, que es podrà visitar fins a finals del mes de juliol, a més d’una ruta literària que s’obrirà el setembre, recitals de poesia o una exposició d’obres d’art inspirades per la seva poesia.

Text i fotografies: Marc Bellmunt

Article anteriorNous concerts a l’Església Parroquial de la Garriga
Article següentSom una nació, nosaltres decidim
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.