Recuperació de la plaça de Mn. Jaume i Oliveras i del Safareig

0
plaa_mn_jaume_oliveras

Segons es publica al número 87 del butlletí municipal de l’Ajuntament, conegut com a Garric, properament s’iniciaran les obres de reurbanització de la Plaça Mn. Jaume Oliveras i del seu entorn, que comprèn el tram de la carretera Nova entre l’esmentada plaça i el carrer la Doma.

Amb la rehabilitació programada es pretén que els 4.829,57 m2 de l’actual plaça deixin de servir com aparcament de cotxes i recuperar l’espai per als vianants, integrant les dues parts de l’emplaçament en un sol conjunt. Segons s’indica al butlletí, dos edificis emblemàtics de la zona, com són Can Queló (actual seu del Centre Excursionista Garriguenc) i els safarejos passaran a ser elements de referència de l’entorn.

Amb Can Queló com a referència de la plaça, al seu entorn s’hi realitzaran un seguit d’actuacions caracteritzades per la construcció d’un mur amb unes escales al final per salvar el desnivell amb el carrer Pere Fuster, a l’hora que s’hi plantaran arbres a mode de filtre. La part central de la plaça estarà pavimentada amb formigó de color i amb franges de llambordins i el seu contorn comptarà amb parterres i arbrat per aïllar acústicament la plaça. Seguint la carretera Nova direcció la Doma, s’habilitaran sis places d’aparcament paral·leles a un zona verda .

Safareig

safareigEl safareig, una construcció modernista dissenyada per l’arquitecte Manel Raspall, també serà objecte d’intervencions que contribuiran a dignificar-lo i que el convertiran en un centre museïtzat per a potenciar el patrimoni garriguenc, a mode de Centre de Visitants.

Amb la voluntat de respectar l’aspecte original de l’edifici, s’hi realitzaran tasques de recuperació i neteja dels elements més característics. Alhora, també està prevista la reurbanització de la zona tot col·locant un carril bici que connecti amb el ja existent per darrera de l’edifici, i l’habilitació de zones de descans amb vegetació i mobiliari urbà. 

Pel que fa a la futura funció d’aquest edifici, com a Centre de Visitants es vol que sigui el centre neuràlgic on els visitants del poble puguin descobrir-lo a partir de la informació que allà se’ls proporcioni . En aquest sentit, hi haurà una zona museïtzada i un punt d’informació per a realitzar rutes turístiques i itineraris culturals pel municipi.

Article anteriorL’AAVP inicia noves accions contra el trasllat de l’estació
Article següentCassolada multitudinària durant el Ple
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.