Benvolgut Quim Fornés, una vegada llegit l’escrit “La rehabilitació de centre de
Per començar, manifestar que en cap moment he dubtat que el projecte no sigui de qualitat. En dues ocasions s’esmenta l’Agenda 21. No dubto que l’Agenda 21 va ser un procés participatiu obert als garriguencs, llàstima que es varen tardar tants anys en endegar-lo. S’hauria d’haver iniciat l’any 2000 previ a la posta en marxa del Pla General d’Ordenació. Una vegada convocada l’Agenda 21, malauradament no va generar gran entusiasme, aplegant relativament un reduït nombre de vilatans al llarg del seu procés. Suposo que com a garriguenc no resident hi podia participar, però vaig optar per no involucrar-me, ja que no ho vaig veure prou clar.
Crec que convocar-la va ser una opció encertada, llàstima que el grup dedicat a Usos del Sòl i Territori i el Planejament Urbanístic, si no estic mal informat, va ser escassa la participació. Els comentaris fets per alguns dels assistents, eren “som quatre gats” i “nul·la la presència del representant de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament”.
A més, a l’apartat de les conclusions de l’Agenda, el punt més votat va ser desenvolupar
Si es fa un rigorós examen de consciència, encara que la paraula tingui connotacions religioses de postguerra, s’arriba a la conclusió que va ser un procés poc participatiu.
Darrerament, des de l’Ajuntament s’ha confirmat que el Pla de Mobilitat redactat pel RACC, esmentat darrerament en declaracions des de l’equip de govern, no ha estat aprovat pel Plenari de l’Ajuntament.
No es la primera vegada que un projecte d’aquesta envergadura es realitza per mitjà de concurs. Pel complex de
A l’ampli jurat plural i representatiu estaven convocats els set representants dels grups i partits polítics que configuren el consistori garriguenc, tres o quatre tècnics municipals, un tècnic representant
Discrepo que sigui un jurat suficientment representatiu, ja que com a mínim faltarien varis representants de l’anomenada societat civil per a compensar la majoritària representació de polítics i funcionaris.
A
De les nou propostes eliminades en la primera fase del concurs per a passar a la segona fase, com a mínim una conservava el sauló de la plaça, les llambordes a la zona de la mobilitat dels vehicles i recuperava el passeig de til·lers del Dr. Vich. Malauradament, aquest equip, en el seu currículum, no tenia suficients projectes d’intervenció en l’espai urbà per a poder ser escollit per a competir.
A més, em temo que si hagués passat el primer sedàs, en la segona fase l’haurien considerat “retro”, al presentar propostes amb llenguatge dels segles XIX i XX.
Segons el Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, no va participar com a membre del jurat amb següent argument: “Efectivament, l’Ajuntament de
Com a curiositat comentar que un regidor de l’equip del govern tripartit d’esquerres va demanar a un dels tècnics eliminat del concurs que li fes una proposta dibuixada de la plaça conservant el sauló.
A més dels membres de l’Agenda 21, m’atreveixo a dir que hi ha una amplia majoria de garriguencs que creuen que la rehabilitació del Centre “és urgent i necessària per dotar-nos d’un espai urbà més harmonitzat i acollidor per a les persones i l’activitat comercial”.
Per acabar, m’atreveixo a dir que l’equip de govern tripartit d’esquerres us vareu equivocar al no posar a les bases del concurs el conservar el sauló de la plaça de l’Església i les llambordes, i la recuperació del passeig dels til·lers de l’anomenat passeig del Dr. Vich. Així com no convidar a formar part del jurat a més representants d’associacions i institucions garriguenques.
Suposo que al llarg de les setmanes heu detectat que hi ha molts garriguencs molestos amb la vostra actuació prepotent que us poden passar factura a les properes eleccions municipals.
Si hi ha voluntat política i d’acord amb l’equip redactor del projecte es pot modificar el projecte. De savis és rectificar.