La Garriga Digital

30 anys d’Esport Escolar

Alex_Valiente_02

El passat dissabte 29 de Maig, vam celebrar l’aniversari de l’Esport Escolar, una de les activitats esportives més emblemàtiques del nostre municipi.

L’esport escolar es basa en el foment de l’esport a la base, sense fomentar la competició, sinó aspectes formatius i de companyonia. Una activitat on molts garriguencs i garriguenques hem passat.

Per a mi, aquesta era una activitat molt important. Un dels objectius que em vaig proposar al entrar com a regidor de Joventut i Esports era precisament impulsar l’Esport Escolar. Actualment 375 nens i nenes 6 centres educatius de la Garriga (entre Educació Primària i ESO), gaudeixen d’aquest espai d’oci esportiu. I tot això acompanyat de 25 monitors i 7 persones del comitè d’àrbitres.

Seria molt senzill penjar-me la medalla. Però, tal i com vaig dir a la intervenció que vaig fer durant l’activitat, l’èxit no és dels polítics, sinó de cada persona que fa que l’Esport Escolar segueixi viu. El Comitè Tècnic, que dissenya un calendari i supervisa les activitats que allà es duen a terme; els monitors, que són un exemple pels nens i nenes que els miren i volen ser com ells. Sempre seran un referent. Els àrbitres, que moltes vegades la seva participació queda en un segon terme però que és una tasca molt important. Els nens i nenes, que gaudeixen fent esport i a part s’interrelacionen entre ells, deixant de banda els marcadors, que ja els preocuparan quan siguin més grans. I els pares i mares, que acompanyant cada dissabte als seus fills i filles, són una part essencial per a aquest esport. Aquest és el seu aniversari!

A l’acte ja vaig destacar a una persona, però ho he de tornar. El Roque. Sense ell, l’ànima de l’Esport Escolar, segurament s’hauria dissolt. Ha estat, i ho és, una persona molt important i, gràcies a la seva implicació, avui, aquesta activitat representa molt pel teixit social del Puiggraciós i el Puiggraciós representa molt per l’Esport. Escolar.

Malauradament, aquest aniversari no va ser complet. Faltava el pare de la criatura, que estaria orgullós de veure com el seu nen, l’Esport Escolar, no només camina sol, sinó que agafa autonomia personal. Em refereixo al Joan Bruy.

I per últim, també ens faltava el Pau Alié, alumne del CEIP Puiggraciós. Un nen que representa els valors de l’Esport Escolar; amistat, esforç i companyonia.

Des d’aquí, vull agrair als que fan realitat aquest somni esportiu, als que fan realitat que l’Esport Escolar continuï viu. Moltes Gràcies!

Exit mobile version