Comunicat d’ICV la Garriga

0
ICV_logo

El grup municipal d’ICV de la Garriga diem NO a les mesures del govern espanyol per tal de reduir el dèficit públic. Donem suport a les mobilitzacions dels treballadors i treballadores de la funció pública i a les protestes socials contra el retall de les pensions i altres prestacions socials. El nostre grup municipal se suma a les protestes dels treballadors i les treballadores de l’Ajuntament i altres organismes públics de la Garriga. Alhora, presentarà moció en el proper plenari de juny, amb aquestes propostes:

Instar al Govern espanyol: a suspendre, de manera immediata les mesures adoptades en el Consell de Ministres del dia 20 de maig de 2010. A que convoqui als representants de les forces polítiques i agents socials i econòmics, per tal d’elaborar un conjunt de mesures, que incideixin tant en els ingressos com en les despeses, que no perjudiquin als col·lectius amb menys recursos, que avancin cap un sistema fiscal més progressiu i, permetin l’equilibri pressupostari suficient, com per no haver de reduir cap retribució, ni congelar les pensions, ni retallar la llei de la Dependència.

Rebutjar la translació directe, als Governs Locals, del Pla d’ajust proposat per l’executiu estatal, defensant l’autonomia local en aquest procés i, insistint en el deute històric que té amb ells el Govern de l’Estat, d’un nou Model de Finançament Local que garanteixi la cobertura de tots aquests serveis assumits.

Recuperar gradualment els conceptes retributius dels treballadors i treballadores municipals afectats pel Reial Decret llei a partir de la finalització de les mesures adoptades en el període 2010-2013.

Donar suport a la mobilització dels empleats i empleades públics, convocada pels sindicats, pel proper 8 de juny de 2010.

Fer una clara defensa dels serveis públics de qualitat i dels empleats/des públics.

Hem de fer front als despropòsits del govern central, que encara volen que sigui més amb la reforma laboral, per endurir més les condicions de treball.  La crisi l’han de pagar qui l’ha provocat: la banca, l’especulació immobiliària i les grans multinacionals, no pas qui la pateix la classe treballadora.

ICV la garriga

Quim Fornés, coordinador local

Article anteriorAnimada festa de Corpus, malgrat la pluja
Article següent1r curs de Cinema a les Aules
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.