“Uns pocs mots! Ei, si pot ser”. Els joves ens poetitzen

0
logo_omnium_petit

Sé que no sóc la persona més adequada per escriure aquestes línies de reconeixement ja que no és gaire correcte que el promotor d’un acte en faci la crònica i la lloança alhora. Tanmateix no puc deixar de pensar que és de justícia que algun mitjà local es faci ressò de l’acte que diumenge passat va omplir l’Auditori de l’Escola de Música. Va ser en el marc dels actes de la Primavera Poètica, organitzat per Òmnium Cultural de la Garriga.

Es tracta d’un espectacle de poesia i música interpretat íntegrament per joves de batxillerat dels instituts de la Garriga (el Manuel Blancafort i el Vil·la Romana) i de l’Escola Pia de Sabadell. Les paraules dels poetes catalans des d’Ausiàs March fins a l’Enric Casasses passant per Miquel Martí i Pol, Maria-Mercè Marçal i Vicent Andrés Estellés, entre molts d’altres, van ser dites per aquests nois i noies amb una gran passió, sentiment i sentit. Uns mots que van ser acompanyats d’una música que fluïa entre tendra i discreta, però amb la personalitat suficient per acabar d’arrodonir un espectacle molt complet.

Cal felicitar la iniciativa perquè ha assolit que una trentena llarga de joves visquessin la poesia en primera persona i intentessin transmetre allò que a ells els havia suggerit amb un acte ben senzill: llegir-la amb sentit. Actes així són molt necessaris tant per la seva vàlua com per l’assoliment dels objectius que s’han proposat. En aquest cas entenc que es van assolir amb molta dignitat i que és un espectacle d’alçada, d’alçada poètica i pedagògica.

Per tant, cal felicitar els joves que han passat hores fora de classe perquè fos una realitat i també al professorat que els ha ajudat (l’Eulàlia Purtí, la Sílvia Garcia i jo mateix) i el director escènic, en Joan Monells.

I per cert, si algú es va quedar amb les ganes de veure’l, el proper diumenge dia 13 de juny el tornem a fer a la sala d’actes de l’Escola Pia de Sabadell. Serà al migdia.

Oriol Ramon i Mimó

Òmnium Cultural

Article anteriorA l’Espai Enquesta et preguntem sobre la rehabilitació del centre
Article següentNous cursos de l’Escola d’Estiu de la FUMH
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.