Crida a la participació pels actes del Corpus

0
presentaci_corpus

Ahir a la tarda es va celebrar a Can Raspall la roda de premsa amb la que l’Ajuntament volia informar dels actes del Corpus d’enguany, que començaran aquest divendres dia 28 de maig. Tant l’Ajuntament (representat per l’alcaldessa Neus Bulbena i la regidora de cultura Meritxell Rochina) com les associacions civils presents (L’Associació Cultural del Corpus de la Garriga, representada per Teresa Viñallonga, i l’escola Puiggraciós, representada per Montserrat Lapuerta, a més d’un representant de Càritas) han coincidit a fer una crida a tot al poble per la participació en els actes de la festa, que començaran aquest divendres i creixeran fins la celebració del Corpus pròpiament dit el dia 6 de juny.

La primera intervenció ha estat la de la Sra. Viñallonga per l’Associació del Corpus, que ha destacat que aquest any el Corpus ve marcat pel número 25: el número d’anys que hi porten participant les escoles del municipi, a més a més del número de catifes que es faran. També ha recalcat la bona relació entre totes les parts implicades en l’organització de la festa. La següent a intervenir ha estat Montserrat Lapuerta, de l’Escola Puiggraciós, que ha recordat el paper de les escoles en el Corpus i ha tancat la seva intervenció dient que aquesta participació és el que ha fet que la festa vagi a més i s’hi afegeixin cada cop més associacions.

La regidora de cultura, després, ha recalcat de nou el paper de la cooperació entre associacions i govern en la festa, i ha recordat que és necessari “treballar per millorar-la cada any”. Després d’això, ha donat pas a l’alcaldessa, que ha reincidit en els mateixos punts, dient que “el Corpus no seria el que és sense la societat civil” i que “cada any fem una volta de rosca més per créixer i evolucionar la festa”. Alhora, ha assenyalat el Corpus com un dels puntals de la participació civil al poble, i ha cridat a la participació als actes programats a partir de divendres. L’últim a parlar ha estat un representant de Càritas la Garriga, que ha fet una crida a la solidaritat dels ciutadans per a poder seguir duent a terme la seva labor de suport social.

La festa de Corpus mou més de 7.000 persones com a participants, i s’hi empren vora 16.000 clavells per a elaborar un quilòmetre i mig de catifes, tot plegat amb un pressupost de 17.000 € en subvencions per l’Associació Cultural del Corpus de la Garriga i entre 13.000 i 18.000 € més per a altres tasques com les d’organització i neteja.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorOrdre del dia del proper ple
Article següentUn artista garriguenc exposa la seva obra a Bari
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.