Corpus, del 28 de maig al 6 de juny

0
corpus

La festa de Corpus d’enguany està marcada pel número 25. 25 són les catifes florals que hi haurà, una més que l’any passat, ja que en torna a fer l’Escola SEK Catalunya. I 25 són els anys que celebren dos concursos: el de cartells i el d’aparadors, aquest darrer organitzat per l’Agrupació de Serveis i Comerciants de la Garriga (ASIC). I són els mateixos anys que les escoles participen a la festa activament, fent catifa. Enguany el centre que mostrarà la seva participació històrica en la festa amb una exposició és l’Escola dels Pinetons.

L’arribada de la Primavera accelera la floració i també la preparació de la festa més lluïda dels garriguencs: el Corpus. La diada s’escau enguany el diumenge 6 de juny, però els actes que preparen conjuntament l’Associació Cultural Corpus la Garriga, l’Ajuntament i la Parròquia de Sant Esteve comencen el divendres 28 de maig. El diumenge 30, una setmana abans, els Geganters i Grallers celebraran la seva 21a Trobada de Gegants, que tradicionalment ha obert la celebració del Corpus.

Les entitats s’han tornat a bolcar en l’organització d’actes per embolcallar la festa. Entre d’altres, hi haurà concerts de la coral Ariadna, el Cor Americantus amb la Coral de l’Escola Sant Lluís i la coral Flors de Tardor, així com de la soprano Elisabet Bulbena, que acompanyarà el tercer homenatge als avis i àvies del Corpus. També s’ha inclòs a la programació el concert d’homenatge a Núria Albó que faran les corals de l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich. I les escoles de la Garriga s’han unit també enguany per homenatjar l’escriptora en el seu 80è aniversari i tornaran a llegir plegats la “Petita història de Corpus de la Garriga” que va escriure Albó.

Pel que fa a la celebració eclesiàstica, destaca la tornada a la Garriga de l’antic rector, mossèn Manuel Fuentemilla, que ha estat convidat a presidir la missa de diumenge i la processó en motiu dels 50 anys de la seva ordenació.

+ informació http://corpuslagarriga.jimdo.com

Article anteriorRàdio Silenci viatja a Oslo per seguir la gala d’Eurovisió
Article següentOrdre del dia del proper ple
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.