VI trobada de catifaires de Catalunya

0
Frederi_Moreno_01

Un altre any vaig tenir l’oportunitat com a catifaire de participar a la trobada que reuneix com un pròleg del Corpus a totes les associacions de catifaires de la Federació Catalana. A les set del matí vàrem marxar cap a Mollet, cita d’enguany. Cada any és fa a un poble diferent.

A l’arribar-hi, els representants del Casal Cultural de Mollet, entitat organitzadora de la VI Trobada, ens van rebre indicant a quin lloc de la rambla ens corresponia. Hi havia catifaires de: Arbúcies, Caldes de Montbui, Ripollet, Santa Coloma (organitzaran la propera trobada del 2011) Blanes i la Garriga. Aquest any hi faltaven els de Sitges. Els representants de la Garriga, liderats per la Teresa Viñallonga, i amb la direcció tècnica de Pere Iglesias, ens vàrem posar mans a l’obra.

P1010085petitEl motiu de la catifa era l’acostament de Mollet i la Garriga, representats per un nom: “La Garriganga”, personatge femení que procedia de la Garriga i que va ser model de l’escultor Joan Abelló i de la que hi ha una estàtua a Mollet dedicada a la seva memòria. Un altre aspecte era la “A“ de Joan Brossa, que està a la façana de l’Ajuntament de Mollet i el tercer motiu el fons arlequinat que recorda al vestit d’un arlequí

Després de fer les catifes, uns a terra i altres asseguts triant flors i amb el Pere amunt i avall donant ordres, van arribar les autoritats. Entre elles hi havia l’Alcaldessa Bulbena i la Regidora Rochina. Per un moment vaig deixar la feina i em vaig sumar a donar una volta per veure les catifes. És curiosa aquesta trobada, sembla més aviat una fira de mostres de catifes de cada poble, amb el seu estil propi: flors, pedres, llavors i enramat… fins i tot hi havia una que hi havien tallarines tenyides…

P1010046És com un tret de sortida pel que serà la festa gran de Corpus. La gent de Mollet pujava i baixava per la rambla, s’aturava, feia fotos i comentava quina li agradava més. Un espectacle! Algú deia: “ja som Corpus?“ “No home, no, només és una exposició de catifes” li contestà un altre.

Com totes les festes, només faltava la recepció a l’Ajuntament i el dinar de germanor, tot molt ben organitzat pel Casal i amb el recolzament de l’Ajuntament de Mollet, discursos, entrega de records, encaixades de mans i acomiadaments.

En un moment del dinar ens comunica la presidenta Vicenta Pallarés que el proper any serà a Santa Coloma de Gramanet, a veure si els hi donem una alegria aquest ajuntament, que darrerament  ha sortit molt a la premsa i que sigui per un esdeveniment com la VII Trobada de Catifaires de Catalunya 2011. Aixequem les copes i després de que els gegants amb el seu pas desmuntin les catifes, marxem a veure el Barça, per cert nou campió de lliga, enfilem cap a la Garriga i cadascú a casa seva….

Fotografies: Frederic Moreno

Article anteriorNou horari d’entrenament de Les Tortugues
Article següentI Festa Sardanista, dissabte a Can Dachs
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.