VI trobada de catifaires de Catalunya

0
142

Un altre any vaig tenir l’oportunitat com a catifaire de participar a la trobada que reuneix com un pròleg del Corpus a totes les associacions de catifaires de la Federació Catalana. A les set del matí vàrem marxar cap a Mollet, cita d’enguany. Cada any és fa a un poble diferent.

A l’arribar-hi, els representants del Casal Cultural de Mollet, entitat organitzadora de la VI Trobada, ens van rebre indicant a quin lloc de la rambla ens corresponia. Hi havia catifaires de: Arbúcies, Caldes de Montbui, Ripollet, Santa Coloma (organitzaran la propera trobada del 2011) Blanes i la Garriga. Aquest any hi faltaven els de Sitges. Els representants de la Garriga, liderats per la Teresa Viñallonga, i amb la direcció tècnica de Pere Iglesias, ens vàrem posar mans a l’obra.

P1010085petitEl motiu de la catifa era l’acostament de Mollet i la Garriga, representats per un nom: “La Garriganga”, personatge femení que procedia de la Garriga i que va ser model de l’escultor Joan Abelló i de la que hi ha una estàtua a Mollet dedicada a la seva memòria. Un altre aspecte era la “A“ de Joan Brossa, que està a la façana de l’Ajuntament de Mollet i el tercer motiu el fons arlequinat que recorda al vestit d’un arlequí

Després de fer les catifes, uns a terra i altres asseguts triant flors i amb el Pere amunt i avall donant ordres, van arribar les autoritats. Entre elles hi havia l’Alcaldessa Bulbena i la Regidora Rochina. Per un moment vaig deixar la feina i em vaig sumar a donar una volta per veure les catifes. És curiosa aquesta trobada, sembla més aviat una fira de mostres de catifes de cada poble, amb el seu estil propi: flors, pedres, llavors i enramat… fins i tot hi havia una que hi havien tallarines tenyides…

P1010046És com un tret de sortida pel que serà la festa gran de Corpus. La gent de Mollet pujava i baixava per la rambla, s’aturava, feia fotos i comentava quina li agradava més. Un espectacle! Algú deia: “ja som Corpus?“ “No home, no, només és una exposició de catifes” li contestà un altre.

Com totes les festes, només faltava la recepció a l’Ajuntament i el dinar de germanor, tot molt ben organitzat pel Casal i amb el recolzament de l’Ajuntament de Mollet, discursos, entrega de records, encaixades de mans i acomiadaments.

En un moment del dinar ens comunica la presidenta Vicenta Pallarés que el proper any serà a Santa Coloma de Gramanet, a veure si els hi donem una alegria aquest ajuntament, que darrerament  ha sortit molt a la premsa i que sigui per un esdeveniment com la VII Trobada de Catifaires de Catalunya 2011. Aixequem les copes i després de que els gegants amb el seu pas desmuntin les catifes, marxem a veure el Barça, per cert nou campió de lliga, enfilem cap a la Garriga i cadascú a casa seva….

Fotografies: Frederic Moreno

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.