Posicionament d’ERC sobre el Pla de Rehabilitació del Centre

0
logo_erc

La secció local d’Esquerra valora el fet que les persones i els col·lectius expressin la seva opinió sobre el Pla de rehabilitació del centre i també considera important que la societat civil es mobilitzi per manifestar el seu punt de vista sobre aquest projecte que l’equip de govern municipal pensa tirar endavant.

Dit això volem fer algunes remarques:

1. La mobilització cívica convocada per el proper dissabte dia 15 de maig és un símptoma que les coses no s’han fet ben fetes per part de l’equip de govern, i que el procés participatiu no ha estat tal, malgrat el que van preconitzant a quatre vents.

2. Considerem que la reforma i rehabilitació del centre és una obra necessària i urgent però que, tractant-se d’una actuació d’aquesta magnitud i d’aquest pressupost, i tractant-se d’una obra que ha de configurar el perfil del poble durant molts anys, calia fer-la buscant el màxim consens social i polític.

3. Expressem el nostre suport a la mobilització d’aquest i la valorem i respectem, però no la subscrivim com a partit per dues raons. La primera perquè no volem que una mobilització ciutadana tingui color polític de cap tipus i la segona perquè creiem que no es pot reduir el debat de la rehabilitació del centre a un sauló sí, sauló no; o llamborda sí, llamborda, no. Ben al contrari, entenem que el debat sobre la rehabilitació del centre és molt seriós i implica un munt d’altres qüestions que cal abordar i solucionar a priori: el problema de l’aparcament, el trànsit rodat, el pla de mobilitat, l’organització de la Sínia, l’elaboració d’un pla d’equipaments per als propers vint anys, la ubicació de l’estació, etc. En definitiva cal un debat a fons sobre el model de poble que volem i de les infraestructures que necessitem. Cal remirar-se els acords i el full de ruta traçats a l’Agenda 21. Continguts tots ells necessaris per tirar endavant una reforma autèntica del centre.

4. La bona política ha de mirar al futur i tenir-ne visió i perspectiva. Ha de saber dialogar. I amb aquest Pla no s’ha fet ni una cosa ni l’altra.

Estem convençuts que es pot trobar un nou espai de diàleg, espai que el nostre grup ha buscat sempre.

La Garriga, maig de 2010

Article anteriorComunicat de CiU
Article següentComunicat de la secció local d’Unió Democràtica
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.