Tortell Poltrona, Vallesà de l’any

0
tortell_poltrona

El diari El 9 Nou va reunir ahir  a la nit al Patronat a multitud de vallesans, vinguts de Granollers, Bigues, Les Franqueses i òbviament de la Garriga, per a la gala de lliurament del premi Vallesà de l’Any 2009, que va recaure en el pallasso Tortell Poltrona. En la mateixa gala es va lliurar també el premi del Consell Comarcal a la Cooperació pel Desenvolupament Humà.

Diverses autoritats de la comarca varen assistir a l’acte, entre elles l’alcaldessa i bona part dels caps de grup polític garriguencs. La pròpia Neus Bulbena va ser l’encarregada d’obrir l’acte amb un parlament destacant la importància de la descentralització de la comarca -amb disculpa inclosa a l’alcalde de Granollers, que assistia a l’acte en primera fila- , a més d’agrair al públic la seva assistència i al 9 Nou la decisió d’entregar el premi al Patronat.

Després, una brillant actuació del grup Joana Serrat and The Sofa Dreams va donar pas a la presentació dels cinc finalistes que optaven al premi: Joan Garriga, historiador de la Garriga i impulsor  d’iniciatives com l’Associació La Garriga Secreta; David Janer, actor natural de Granollers que ha saltat a la fama amb el paper protagonista de la sèrie “Águila Roja”; l’ametllatana  Montserrat Ponsa, periodista i activista de la Marxa Mundial de la Pau; Joaquim Rodríguez, ciclista professional de Parets; i des de Sant Esteve de Palautordera Jaume Mateu, més conegut com Tortell Poltrona, pallasso de fama mundial i activista per la infància a través de Pallassos Sense Fronteres.

Abans de donar a conèixer el guanyador, però, es va fer entrega del premi del Consell Comarcal a la Cooperació pel Desenvolupament Humà, amb una dotació d’onze mil euros, a Pere Albajar. Albajar, nascut a Sao Paulo (Brasil), però fortament vinculat a Caldes de Montbui, és metge i realitza una importantíssima tasca lluitant contra la malaltia de Chagas a l’Amazònia, on a més a més treballa per la millora de les condicions sanitàries dels indígenes i la recuperació de la identitat d’ètnies minoritàries de la zona. Després  de rebre el premi de mans d’Antonio Rísquez Caballero, president del Consell, es va donar pas a l’entrega del guardó de Vallesà de l’Any 2009.

El premi va recaure a Tortell Poltrona, que el va recollir amb el seu característic nas de pallasso posat i sota els aplaudiments del públic. Poltrona va declarar que “El món és molt rodó, i el Vallès molt petit, però jo em sento indígena”. Més tard, en tancar-se l’acte va declarar per L’Espai Digital que li “sap greu per qui no ha guanyat” i que té “una llarga llista de coses per fer”. El pallasso es va acomiadar del periodista sentenciant que “solsamènt la cultura és capaç de canviar en una societat com la nostra, on nosaltres tenim tant, quan altres tenen tant poc”.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorFestival Primavera Poètica
Article següentPrimer curs on-line de la FUMH
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.