Crònica d’uns fets desproporcionats

0
Meritxell_Bud

La crònica de l’últim Ple Municipal té, segons el nostre parer, una especial rellevància i transcendència. Cinc grans temes de plena actualitat social i política es varen posar sobre la taula.

1. El destí de l’actual ambulatori (CAP).

La intenció de l’equip de govern de traslladar els serveis socials de l’Ajuntament, la policia local i el jutjat de pau a l’edifici que ocupa actualment el CAP, ha posat sobre la taula dues vessants de la situació ben diferents: una ètica i l’altra legal. Ètica, perquè la Fundació Asil Hospital va cedir a l’Ajuntament els terrenys sempre i quan les activitats a desenvolupar tinguessin finalitats sanitàries, mèdiques o assistencials i ara l’equip de govern pretén incomplir aquesta voluntat d’acord. Legal, perquè la normativa urbanística de la Garriga no permet actualment ubicar en aquells terrenys els serveis que l’Ajuntament ha previst.

Malgrat aquests dos fets totalment objectius, l’equip de govern ha planificat unilateralment unes obres per un import de gairebé 600.000 € sabent que ni l’acord amb la Fundació Asil Hospital ni la normativa urbanística de la Garriga ho permeten, i a més, s’està posant  en perill una important subvenció concedida pel Govern de l’Estat. No sabem si es tracta d’una errada monumental o simplement que han decidit prescindir dels acords i la normativa vigent. ¿Com s’explica aleshores que la Junta de Govern aprovés el passat 15 de març l’inici del procés de contractació de l’empresa que ha de dur a terme aquestes obres?

2. La reforma del centre.

Desestimada la petició de celebrar un Ple Municipal extraordinari, argumentant motius tècnics i legals, tota l’oposició de manera conjunta vàrem presentar un prec a l’equip de govern per intentar que s’acceptessin algunes de les nostres propostes. Malgrat representar a la majoria del Ple, se’ns va comunicar, un cop més, que no es modificaria res de l’actual projecte.

Tampoc aconseguirem resposta a dues preguntes ben senzilles que va formular el nostre grup municipal i que feien referència a promeses de l’equip de govern anunciades a bombo i plateret en els mitjans de comunicació: la primera, ¿tindrem o no tindrem aparcament soterrat a la Sínia? I la segona, ¿tindrem o no tindrem bus urbà?

3. El trasllat de l’estació.

El debat sobre el trasllat de l’estació de tren de la Garriga està en punt mort. No sabem que és el que està  defenent l’equip de govern davant el Ministerio de Fomento. I si no ho sabem és per una raó ben senzilla; EILG i ICV han fet públic que defenen opcions diferents mentre que el PSC guarda l’habitual silenci. Sense una posició única i coneguda de l’equip de govern, és més que raonable que ens preguntem que està succeint realment.

L’anècdota del Ple es va produir quan la Sra. Bulbena, preguntada sobre si es respectarien els resultats de la consulta popular, va contestar que l’enquesta era una recollida d’opinions. Hem passat de fer una consulta al poble, a fer, tan sols, una recollida d’opinions.

4. La mesa anticrisi.

Mentre l’atur puja, les empreses tanquen o es deslocalitzen i les famílies tenen dificultats per tirar endavant, a la Garriga no es convoca la mesa anticrisi per un problema informàtic en la recepció i enviament d’un correu electrònic. ¿Quants mesos calen per poder convocar a unes quantes persones que representin tots els sectors socials, polítics i econòmics del nostre poble i posar-se a treballar d’una vegada per totes?

5. Pla de mobilitat.

Finalment, el govern municipal va reconèixer que el Pla de mobilitat de la Garriga no havia estat aprovat pel Ple Municipal. Les declaracions de la Sra. Bulbena dient que potser hagués calgut que passés pel Ple posa en evidència que fins ara l’equip de govern ha estat interpretant, segons el seu únic criteri, la mobilitat de tot el poble i que no ha tingut cap voluntat de complir els procediments formals més bàsics. Novament, la legitimitat de certes actuacions torna ha estar en entredit.

Aquests són els fets. Uns fets que durant l’últim Ple Municipal van anar acompanyats d’unes reaccions i respostes a l’oposició per part de l’equip de govern del tot desproporcionades. A part, de dir-nos com, quan i on hem d’opinar, a l’equip de govern ja tan sols li resta exigir-nos que no vinguem als plens.

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorÈxit de la Cursa de Les Tortugues
Article següentLa feina ben feta mereix un reconeixement
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.