Per què li diem “conficte social” quan volem dir “xenofòbia”?

0
Alex_Valiente_02

Darrerament han aparegut diversos conflictes socials que han produït tivantors en el teixit social de diverses poblacions. I els anomeno “conflictes socials” perquè així els anomenen als mitjans de comunicació, per no dir clarament que són atacs xenòfobs. En època de crisi, és quan el que abans es veia com tolerància, ara es veu com un conflicte social.

És a dir, que de la tolerància passem a l’oportunisme i creem un conflicte social que té com a resultat un brot de xenofòbia.

I la xenofòbia en aquest país existeix. Hi ha un partit amb tres regidors a Vic, el qual té uns plantejaments contraris a les persones que vénen de fora. A Salt, fa uns dies es va generar un conflicte a causa d’una lluita social entre persones immigrades i els que jo anomeno autòctons…
Però el perill és quan els polítics veiem l’oportunisme de la construcció d’aquest discurs xenòfob. A Vic, l’alcalde amenaça amb denunciar les persones immigrades sense papers al moment de fer el padró. A Badalona, el PP dissenya una campanya on apunta als romanesos com a font de delicte. A la Garriga, avui el PP presenta una moció per fer el mateix que proposa l’alcalde de Vic.

I és aquí on vull fer èmfasi. Si els polítics, en comptes d’intentar tallar les ales a aquests conflictes socials els alimentem buscant un rèdit electoral, això serà difícil de gestionar. Qui de nosaltres no ha escoltat aquell comentari de “¡vienen aquí a quitarnos el trabajo!“, o l’associacionisme de delinqüència i immigració?

Aquesta vegada ha estat el Partit Popular de Badalona. I el problema és que, mentre ahir Alícia Sánchez Camacho (la qual s’hauria de llegir els díptics que reparteix abans de repartir-los, perquè no li passi com a Badalona, on diu que és contrària al que posa el díptic), demanava disculpes pel contingut d’aquest, és surrealista que hores després García Albiol (el promotor del mateix díptic) sortís reafirmant aquest contingut… És a dir, que des de la direcció del PPC, no es posen molt d’acord sobre els romanesos i les seves activitats… sembla ser…

Rectificar és de savis! Però quan ens trobem amb un problema d’aquesta magnitud, si us plau, no juguem amb l’electoralisme i busquem solucions… Un díptic alimentant la suspicàcia d’una part important de la ciutadania, no és la solució!

Article anteriorClub d’Atletisme “Les Tortugues” ÚLTIMA HORA!
Article següentEl Pla de Mobilitat, l’estació i la rehabilitació del centre, protagonistes del ple
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.