Les pilones també són de CiU

0
pilones_01

Les primeres pilones que es van posar als nostres carrers, com les de la carretera de l’Ametlla, les del carrer Calàbria i les tanques en forma d’U van ser col·locades durant els governs de CiU.

En pobles similiars al nostre, habitualment governats per CiU com Castellar del Vallès, i fins i tot de més petits com Caldes d’Estrac, les pilones formen part del mobiliari urbà. De fet, les trobem a tots els municipis, essent una solució habitual, sigui el color polític que governi.

És una peça que s’utilitza per evitar l’aparcament indegut a sobre de les voreres, per protegir els passos de vianants de l’estacionament indegut de vehicles, sempre amb l’objectiu fonamental d’assegurar la mobilitat dels i les vianants. A més, estalvia costos de manteniment del sòl públic, ja que arranjar voreres malmeses per l’estacionament de vehicles, sobretot de camions, és car. Està calculat que arranjar un tram de vorera de 3 metres costa 232 euros, sense incloure la mà d’obra. Mentre que col·locar dues pilones en aquest mateix tram val 48 euros, amb menys hores de treball.

Segons la normativa de seguretat vial i les normes d’accessibilitat, i segons el lloc on es posen les pilones, aquestes han de ser d’una manera o d’una altra, per això trobem que les que estan en voreres solen ser de color negre o gris, mentre que les que estan situades a la calçada han de ser de colors vius que es vegin prou bé per evitar accidents.

Per això, amb bon seny, els regidors de via pública dels anteriors governs de CiU de la Garriga van col·locar-ne a diversos carrers. Amb la seva actuació van evitar l’ocupació indeguda de vehicles en carrers amb molta circulació de persones com el de la Doma o Calàbria. Posteriorment aquesta actuació es van continuar en el govern d’ERC i PSC, i ara, jo com a responsable polític de territori l’he mantinguda en l’actual govern.

Aquesta pràctica de protecció de les voreres, està avalada per la petició tant de persones com de grups veïnals, que sovint ens han reclamat actuacions en aquest sentit. Hi ha hagut demandes de persones discapacitades que tenien dificultat per accedir a establiments com Correus, o per circular lliurement en els baixadors de les cruïlles, o per evitar l’obstacle de cotxes mal aparcats a la porta de casa seva…

Garantir la mobilitat dels i les vianants, sobretot de les persones amb més dificultat, és un dels objectius fonamentals de la regidoria que dirigeixo. És una prioritat del nostre Equip de Govern, que tant amb actuacions concretes com amb projectes d’ampli abast com la rehabilitació del centre volem que els nostres carrers i places siguin accessibles per a totes les persones.

 Quim Fornés

Regidor acció territorial i sosteniblitat

Ajuntament de la Garriga

Article anteriorAdhesió de la FUMH al Charter de la Diversidad
Article següentClub d’Atletisme “Les Tortugues” ÚLTIMA HORA!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.