Flors o pilones? (O el per què de tot plegat?)

0
Meritxell_Bud

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la gent de Convergència i Unió vàrem  decidir consultar als garriguencs i garriguenques, a peu de carrer, què preferien pel seu poble, si flors o pilones?. Aplicar una certa dosi d’humor a la política local sempre resulta un exercici saludable, i és per això que vàrem repartir 1.500 punts de llibre on mostraven l’evolució d’un grup de pilones que finalment es converteixen en una rosa.

punt_ciuFlors; com a símbol d’un poble que vol ser acollidor, que cuida el seu entorn i no vol perdre ni la seva idiosincràsia ni el millor de les seves costums i tradicions.

Pilones; com a símbol d’un poble que avança cap a un futur incert, que perd la seva personalitat i que copia el pitjor de les grans ciutats.

Hem de dir que, davant el dilema d’escollir entre flors o pilones, la reacció majoritària (molt majoritària) va ser la de riure o somriure i que la resposta guanyadora va ser … FLORS.

flors_o_pilonesDarrera de la nostra pregunta, tot i l’embolcall  humorístic, hi havia una clara intencionalitat: traslladar als garriguencs i garriguenques que un altre model de poble és possible i que l’entorn té molt a veure amb la qualitat de vida. Té molt a veure amb tenir sensibilitat pel paisatge urbà i pel medi ambient, i té molt a veure amb els criteris utilitzats per gestionar amb eficàcia i eficiència la via pública. Mentre el poble s’omple de nord a sud i d’est a oest amb tota mena de pilones, amb pintures de tots colors ala calçada i senyals de tota mida en els nostres parcs, jardins, carrers i rotondes, sembla que el temps s’hagi aturat. Potser ens caldria menys varietat de pilones i una mica més de varietat de flors.

I tu? Tu què prefereixes?

Gràcies a tots i a totes per fer de la diada de Sant Jordi un dia excepcional.

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorGarriguencs decebuts
Article següentAls que no tenen memòria històrica
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.