El Sant Jordi a la Garriga

0
st_jordi_1

Roses, llibres, cultura i bon humor són els ingredients necessaris per a tenir una bona diada de Sant Jordi. A la Garriga, un any més, aquests ingredients s’hi van trobar per celebrar una data tant nostrada, a la Plaça de Can Dachs, on s’hi van concentrar les típiques parades llibres i de roses, així com tot un seguit de paradetes d’entitats i grups polítics del municipi.

asil_st_jordiAl llarg del dia, com ja vam avançar a L’Espai Digital.cat, es van organitzar activitats per a grans i petits. Les escoles del poble van ser les que més van matinar i abans de les deu ja voltaven per la plaça, mentre encara s’estaven muntant algunes parades d’entitats i grups polítics del municipi al llarg de carrer del Centre. En aquest sentit, l’associació El Far, Autisme la Garriga, Oncovallès, El Front Diabòlic, l’Asil-Hospital i la Plataforma Cívica La Garriga Decideix van ser les entitats que van aprofitar la jornada per a repartir informació sobre les activitats que realitzen. A destacar, també, una carpa de l’Escola Municipal d’Art i Disseny i una altra del Pla C-17.

A mig matí, un espectacle infantil va fer les delícies del més petits, a la Plaça de l’Església. A la tarda, un altre va amenitzar la jornada mentre els grans badaven per les parades de llibres, on hi havia autors locals signant exemplars.

També a la tarda els joves van poder participar en una activitat organitzada pel Pla C17 que tenia per títol “La festa de l’amor” i, a les vuit del vespre, vinculat al Festival Primavera Poètica, es va inaugurar a la Sala d’Exposicions l’exposició “Bosc de Mots”.

Els grups polítics

Capítol a part mereixerien els grups polítics del poble, els quals també varen aprofitar l’ocasió per apropar-se a la ciutadania i explicar-los la seva visió del municipi, la tasca que realitzen i les seves reivindicacions, de formes més o menys ocurrents.

ERC i ICV van aprofitar per a repartir informació. Per la seva banda, i en clau general, el grup del PSC obsequiava a qui s’apropava a la seva paradeta amb un petit test amb una llavor de roser, que tenia per lema “Perquè Seguim Creient”.

En clau més local, tant el GIG com CiU varen recórrer a la ironia amb els obsequis que donaven a la concurrència. Els primers van regalar una espelma aromàtica juntament amb un escrit que, acompanyat del poema de Josep Maria Andreu Si un dia sóc terra, reivindicava el manteniment dels elements referencials del municipi, tot fent referència a la polèmica rehabilitació del centre. Per la seva banda, el grup de CiU regalava un punt de llibre que, sota el lema “Flors o pilones”, volia posar de manifest que creuen un altre model de poble és possible.

punt_ciu

test_psc

espelma_GIG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Segueixen les activitats

Si el Sant Jordi a la Garriga va començar el dia 22 amb les activitats organitzades per la Biblioteca Núria Albó i per Ràdio Silenci, val a dir que no acabaran fins el dia 25. El dissabte, a dos quarts de vuit del vespre, la Fundació Maurí acollirà l’activitat “Clàssics russos del segle XX”, a càrrec d’Helena Vidal i de Xènia Dyakonova, organitzada per Òmnium Cultural, i el diumenge 25 la música tindrà protagonisme amb el concert que la Coral Ariadna oferirà a les cinc, al jardí de l’Asil-Hospital, amb motiu del centenari de la institució, i el concert que l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música farà, a les sis, a l’Església.

Escolta la crònica de Ràdio Silenci:

{play}http://lespaidigital.com/audio/abril2010/26-04-10 DIADA SANT JORDI.mp3{/play}

Article anteriorTot a punt per la consulta sobiranista del 25A
Article següentBon ritme de participació a la Consulta de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.