Benzekry és proclamat Persona Il·lustre a la presentació de “La Garriga secreta 2”

0
ilustre_benzekry

Dimecres 21 d’abril, a les vuit del vespre i al Patronat, es va celebrar la presentació del segon volum de La Garriga Secreta, a més de l’acte de nomenament de Persona Il·lustre del Sr. Albert Benzekry. L’acte, al que van assistir, a més de l’homenatjat, diverses autoritats, entre elles l’alcaldessa del a Garriga, Neus Bulbena i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral va iniciar-se amb la presentació del llibre.

La Garriga Secreta 2

garriga_secreta_2Joan Garriga, amb el seu bon humor habitual, va conduir l’acte. Va començar agraint a tots els seus companys en l’elaboració del segon volum de La Garriga Secreta la seva tasca. El llibre compta amb 18 autors, entre ells el propi Garriga o el propi Albert Benzekry. Aquesta segona entrega de La Garriga Secreta conté amb dues-centes entrades acompanyades de fotografies, fent un recorregut per la història del poble i les seves curiositats. A les pàgines del llibre, que ja és a la venta, hi trobarem mencions a la restauració de la Doma de 1929, les nevades històriques de 1962 –Garriga va fer broma dient que “mai més s’ha col·lapsat Catalunya per una nevada”- l’afecte de Vázquez-Montalbán per el poble, o sobre la tasca de Benzekry com a cronista de la Garriga, a més d’una gran quantitat de detalls sobre la història, l’entorn natural, els personatges o la societat del poble.

Homenatge a l’Albert Benzekry

Acabada la presentació del llibre, va ser el torn de l’acte d’homenatge a l’Albert Benzekry. Joan Garriga va obrir el que seria una ronda de parlaments dient que Benzekry és un home de “característiques extraordinàries”, que té el do de dir les coses clares i que és sempre “una punta de llança”. Després d’ell, també varen pujar a l’escenari a parlar -i elogiar- de Benzekry en Josep Mª Torrents, de l’escolania, en Pere Bertran, company de l’escola tècnica de Terrassa de Benzekry, en Lluis Cuspinera, en qualitat de membre de la fundació Maurí i n’Alfred Codina. Es va llegir també una carta dirigida a l’il·lustre de part de Santiago Cucurella, que no va poder assistir a l’acte. Seguidament, l’alcaldessa va prendre l’escenari, citant en el seu discurs els motius pels quals s’ha declarat persona il·lustre a Benzekry, dient que és una persona que ha viscut el poble i l’ha fet viure, i que “el poble necessita persones com ell per a fer-lo gran”.  Bulbena va fer entrega a Benzekry del diploma i la placa de Persona Il·lustre, a més d’obsequiar-lo amb una càmera fotogràfica digital.

Finalment, Benzekry es va dirigir als assistents. El cronista va dir que “només tenia paraules d’agraïment”, i que ell es considera un simple “afeccionat a arreplegar documentació de la Garriga“. Va comentar, també, que el que es fa pel bé del poble s’ha de fer sense esperar-ne res a canvi, i va tenir un record tant pels seus companys de la Garriga Secreta com per a Josep Maurí, “mestre i preceptor”, i per a la seva dona, que dissortadament ja no està entre nosaltres. Benzekry va dir, emocionat, que “darrere un gran home acostuma a haver-hi una gran dona. Jo no sóc un gran home, però he tingut a darrere una gran dona.”

El cronista va tancar el seu parlament dirigint-se al públic, dient: “moltes gràcies a tots, ara no os mogueu i permeteu-me que us faci una foto”. Entre rialles i forts aplaudiments, un cop més, la Garriga va poder veure el seu cronista fent la seva feina, desinteressadament, però sense descans. L’acte es va tancar amb la interpretació de dues peces per part de l’Escolania.

Crònica de Marc Bellmunt

Fotografies: Ramon Ferrandis i Agustí Bulbena

Article anteriorPrograma especial de Sant Jordi a Ràdio Silenci
Article següentComunicat de l’oposició
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.