En defensa de la democràcia

0
icv_logo

Aquest cap de setmana tenim dos actes distints de manifestar el nostre decidit suport a la defensa de la democràcia: assistir a la concentració de suport a Baltasar Garzón, dissabte 24  a les 18,30h a la Pl. Sant Jaume, i diumenge 25 anar a votar a la consulta sobre la independència de Catalunya. Malgrat la diferència en si de les dues activitats, tenen el comú denominador que són possibles perquè vivim en democràcia i perquè la valorem com un bé molt preuat.

Rebutgem amb fermesa l’ofensiva judicial que el jutge Varela i grups feixistes estan impulsant contra el jutge Garzón, per voler investigar els crims del franquisme. Així mateix, remarquem que és intolerable que se’l vulgui apartar de la seva tasca de jutge, més si tenim en compte que la recusació ve impulsada per grups feixistes com la Falange Española.

Prohibir investigar les morts del franquisme és una decisió que afecta no només a Garzón, sinó al conjunt de tota la democràcia, ja que pot suposar una involució. La imputació de Garzón i la manca de desenvolupament de la llei de la memòria històrica està perpetuant una vulneració dels drets de les víctimes i les seves famílies. “Això només genera desconfiança de la ciutadania amb les institucions judicials”.

La mateixa gent que no vol que en Garzón investigui sobre els crims del franquisme, és qui s’oposa al dret de decidir del poble català sobre el seu futur nacional, perquè volen el retorn a un estat autoritari i centralista. Per això hem de manifestar el nostre rebuig, exercint els nostres drets democràtics i donant suport a qui els defensa, com en aquest cas en Baltasar Garzón. Ho podem fer signant el manifest de suport impulsat per CCOO i UGT, que el trobarem al web http://nosquedalapalabra.org/unClamDeJusticia.htm

Anar a votar a la consulta per la independència és precisament això, fer ús amb plenitud del nostre dret a decidir, es voti sí, no o en blanc. Des del primer moment vam donar suport a la votació de diumenge, amb el nostre sí a la moció presentada en el plenari municipal per impulsar-la, alhora que posant-nos a disposició de l’organització d’aquesta consulta.

Us animem a que aneu diumenge a l’auditori de l’Escola de Música, expressant la vostra lliure opinió.

ICV la Garriga

Quim Fornés, coordinador local

Article anteriorClassificació Lliga d’Hivern de l’AAFSG, jornada 17
Article següentEl ple extraordinari demanat per l’oposició en bloc, no se celebrarà

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.