L’Olímpic reforça la seva moral amb una gran victòria a casa contra el Can Trias

0
19-04-2010_fitxa

L’equip garriguenc va fer un gran partit, tocant des del darrere, i dominant clarament el mig del camp. El resultat és curt, tenint en compte la gran quantitat d’ocasions que van tenir els homes de Toni Martínez.

En una tarda ennuvolada però amb un clima molt agradable al camp municipal de la Garriga, l’Olímpic va començar molt concentrat i molt fort des del primer minut. de fet, en el 2 ja tindria la primera ocasió, quan una centrada de Josep Almeda la va rematar Albert a fora. Només un parell de minuts després, Zeus, va provar un xut des de fora l’àrea però el porter va fer una bona aturada.

L’equip de la Garriga no deixava sortir del seu camp al Can Trias. Tant és així que, al minut 9, Ivan va fer una gran centrada des de la banda, que David Granados va intentar rematar sense gaire fortuna.

Un minut més tard, el Can Trias va tenir la primera ocasió en un córner, que un jugador visitant va rematar desviat. Els locals feien molt bon joc, tocant la pilota des del darrere, amb un mig del camp pletòric, i dominaven clarament el partit.

Al minut 14, un jugador del Can Trias es va endur una tarjeta groga per una dura entrada sobre Josep Almeda. Ell mateix va ser l’encarregat de xutar-la, tot penjant la pilota a l’àrea, on Zeus va rematar de cap, ben a prop de la porteria. Tot i així, l’àrbitre havia anul·lat la jugada per suposat fora de joc d’Alberto.

Al minut 16 el jugador local, Ivan, va veure una targeta groga molt rigorosa.

L’Olímpic no parava d’intentar-ho, i al minut 16, una passada aèria de Josep Almeda cap a Zeus, hagués pogut ser una bona ocasió de gol, però l’àrbitre va tornar a assenyalar fora de joc.

La superioritat garriguenca era absoluta, i tant sols un minut després es va fer justícia: l’equip de casa va inaugurar el marcador. Alberto va rebre la pilota en molt bona posició dins de l’àrea, va xutar a boca de canó i el porter va refusar amb una gran intervenció, però el refús va ser aprofitat per Ferran que, amb un bon xut i la porteria plena de defenses, va marcar el primer gol.

El 1 a 0 pujava al marcador i els jugadors i  l’afició garriguenca esclataven d’alegria.

Amb aquest primer gol les coses no van canviar gens, ja que l’equip local continuava desplegant un gran joc, sortint i tocant la pilota des de la defensa.

El minut 22 un jugador del Can Trias va fer una falta clamorosa a Alberto, que l’àrbitre va xiular. Tot i així, el col·legiat no mostrava gaire criteri ja que en una jugada anterior, molt similar, va ensenyar targeta groga a un jugador local.

En l’execució de la falta, l’Olímpic va intentar fer una jugada d’estratègia però la defensa la va tallar.

19-04-2010_01L’equip de casa estava bolcat a l’atac i no parava de crear perill, però la defensa visitant estava força encertada tot i que, com ja hem dit abans, haguessin pogut rebre alguna targeta groga més, tenint en compte que, en algunes jugades, la contundència va ser excessiva.

Al minut 37, una bona centrada des de l’altre cantó del camp, la va aprofitar Alberto, per avançar per la banda, però va rebre una falta descarada del defensa, que un cop havent-la fet, es va tirar al terra per intentar enganyar a l’àrbitre, en un gest totalment teatral recobert per la impotència. A conseqüència d’això hi va haver molta polèmica entre els jugadors dels dos equips. El col·legiat va xiular falta, que no va ser aprofitada per l’equip de casa.

Amb un bon regust de boca es va acabar la primera part.

La segona part va començar molt similar a la primera, amb l’Olímpic totalment bolcat a l’atac. El minut 48, després d’un fort xut, el refús molt dolent del porter visitant va deixar una pilota enverinada a la frontal de l’àrea, que finalment ell mateix va poder enviar a córner.

Tant sols un minut després, un potent xut de Josep Almeda va tocar en un defensa que va poder allunyar la pilota de l’àrea. L’ocasió més clara d’aquest inici, però, va arribar al minut 52, quan Ivan va fer una centrada magnífica cap a Zeus, que va rebutjar erròniament la defensa visitant, deixant la pilota als peus d’Albert, que la va passar a Ferran i aquest va xutar desviat des d’un cantó del vèrtex de l’àrea.

L’entrenador visitant, vist l’aclaparador domini de l’equip garriguenc, va decidir fer dos canvis per reforçar el mig del camp, en el minut 55. La decisió tècnica, però, no va fer canviar gaire les coses. Instants després, Jordi Riu va recuperar una pilota, i va armar el contraatac, amb una precisa passada cap a Zeus qui, amb molt bona visió de joc, va fer una gran passada cap a Alberto, que es desmarcava sol, però la defensa molt ben situada va aconseguir interceptar-la.

Així l’equip de la Garriga continuava dominant el partit, triangulant i jugant de meravella.

19-04-2010_02

El Can Trias no es donava per vençut i intentava crear perill amb contraatacs, però l’última línia de l’equip de casa també estava molt encertada.

Al minut 58 un jugador visitant va rebre targeta groga per una dura entrada en el mig del camp, i és que l’equip de casa continuava atacant i els jugadors de l’equip del Vallès Occidental ja no sabien què fer per parar les contínues arribades dels locals.

Al minut 64, després d’un córner, Oriol va rebre una pilota, fruit d’un refús de la defensa visitant, i va fer un gran xut, però va sortir un xic desviat.

Passaven els minuts i l’entrenador de la Garriga va decidir donar encara més pes al mig del camp, fent entrar a Juanmi, per Zeus, és a dir, entrava un migcampista i sortia un davanter centre.

Al minut 71, un bon contraatac de l’equip visitant va permetre al seu davanter centre rebre la pilota i encarar la porteria per la banda de l’àrea, però Montes va sortir molt decidit i li va fer una entrada que el va fer caure enviant, així la pilota a fora. La falta era fora l’àrea i l’àrbitre li va ensenyar targeta groga. Sens dubte, acció decisiva del porter garriguenc que va estar molt atent en la jugada i va poder allunyar el perill. L’ocasió a pilota aturada no va ser aprofitada per l’equip visitant ja que el xut va sortir molt desviat.

Al minut 76 l’equip de fora es va quedar amb 10 jugadors, ja que l’àrbitre va decidir expulsar a un dels seus defenses per una falta duríssima sobre un jugador local. La posició, a prop de l’àrea, era ideal, però Josep Almeda va decidir, altre cop, intentar una jugada d’estratègia, que tampoc va funcionar, ja que Alberto no va poder arribar a la pilota.

19-04-2010_03A falta de deu minuts pel final es va produir la nota negativa de la tarda: Oriol, migcampista local i un dels artífexs del gran partit de l’Olímpic, es va haver de retirar del terreny de joc, ja que es va fer mal en una topada amb un rival. El va substituir Pere.

El minut 85, Alberto va rebre una bona passada dins de l’àrea i al fer el control va rebre una entrada per darrere d’un defensa visitant que el va fer caure. El penal era clamorós, l’àrbitre el va xiular i va expulsar al defensa visitant, deixant al seu equip amb 9 jugadors.

Josep Almeda va marcar el penal i el 2 a 0 va pujar al marcador. Tant els aficionats, com l’equip tècnic i els jugadors respiraven tranquils.

Amb aquest gol el partit ja estava decidit però l’Olímpic encara tindria alguna ocasió més.

L’entrenador local va decidir fer entrar a Carlos per Alberto, i a Ivan per Musti, quan quedaven poquíssims minuts perquè acabés el partit.

Els dos jugadors, que van entrar molt frescos, van disposar d’una ocasió de gol cada un. Primer Carlos, amb un xut llunyà, i després Musti, tot sol, amb un bon remat de cap, que el porter va aconseguir parar.

En aquests últims minuts els jugadors del Can Trias van fer vàries faltes molt poc esportives fruit de la impotència, i alguns dels seus jugadors van ser sancionats amb targeta groga.

Així doncs, gran partit de l’Olímpic que suma tres punts molt importants de cara a la permanència, tot  plantant cara al setè classificat. Aquesta victòria donarà una injecció de  moral als jugadors garriguencs, de cara a afrontar aquest decisiu final de competició.

Amb aquest resultat l’equip vallesà continua situat a la setzena posició de la classificació, a 4 punts del Josep Maria Gené, a 6 punts del Can Boada i  del Juventud 25 de Septiembre, respectivament. Amb els números a la mà la gesta és possible ja que queden 21 punts en joc.

Precisament, aquest proper dimecres, l’equip té un important partit a Rubí, al camp del Josep Maria Gené, rival directe en la consecució de la permanència. El matx es juga entre semana ja que l’equip del Vallès Occidental va demanar l’aplaçament el passat 10 d’Abril per falta d’efectius. 

Destacar l’esforç, la lluita, l’actitud, el treball i el desgast físic dels jugadors garriguencs que van demostrar que són capaços de fer un gran futbol.

Sens dubte, si es juguen els partits que queden com el d’aquest dissabte la permanència és possible!

Jordi Calls Padrós

19-04-2010_Resultats_i_Classificaci


Article anteriorEl sentiment col·lectiu
Article següentEl que has de saber sobre el 25 d’abril
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.