Desmemòria

0

Celebrava en l’anterior post la memòria del poble. Hi ha qui fa polítiques de la memòria, i també qui practica polítiques de la desmemoria. El nostre equip de govern és d’aquests últims, ja em sap greu dir-ho, però és així. No amb la memòria de la guerra i la República (que una mica també, mira que penjar un llençol republicà al balcó i oblidar-se, com sempre, de l’estelada, símbol republicà català per excel·lència…) sinó amb la del poble. 

Digue’m legalista, però no m’agrada que l’administració es salti testaments i cessions a la torera i amb arguments (vàlids legalment, tot sigui dit) de necessitats peremptòries. Sí. Necessitem un CAP i el terreny ideal era la Sínia. Però vols dir que no haguéssim pogut parar un moment, mirar-nos bé el projecte d’urbanització i trobar-hi solucions tècniques que fessin compatibles una guarderia i un CAP i un parc de la Sínia ben digne i útil? Sembla que no, i bé que ho vaig lamentar llavors i més ara, quan inagurin el necessari equipament sota el pal·li electoral. 

En cap CAP cap…

Doncs mira, ara torna a passar el mateix. L’antic CAP (noia, això sembla la maledicció dels CAPs) ara el volen caserna. Vaja, caserna i oficines. Tot social, que la seguretat és una necessitat ben social, que ningú ho dubti. Hi ha un problema però. La cessió de l’any 1983 indicava clarament la cessió condicionada a la construcció del CAP i excloïa qualsevol altre ús al terreny.

Fem un pensament? Pensem en les necessitats futures de la població i pensem que seria molt millor tenir un centre de dia per a gent gran situat de manera que comparteixi usos i recursos amb l’Asil-Hospital? Pensem en un centre de rehabilitació a la Garriga i que no s’hagi de traslladar la gent a Granollers? Pensem que la policia municipal pot esperar perfectament a la construcció d’un equipament més adequat (on hi hagi un aparcament dedicat per exemple) i que compleixi les expectatives legítimes del personal de seguretat municipal?

Fem memòria, si us plau, per una vegada. Aturem aquest (nou) despropòsit i pensem. Pensem en el futur, en el poble i no en les inauguracions de cara a les eleccions, siusplau.

Article anteriorEl Patronat s’omple per celebrar el centenari de l’Asil-Hospital
Article següentEl sentiment col·lectiu
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.