Desmemòria

0
158

Celebrava en l’anterior post la memòria del poble. Hi ha qui fa polítiques de la memòria, i també qui practica polítiques de la desmemoria. El nostre equip de govern és d’aquests últims, ja em sap greu dir-ho, però és així. No amb la memòria de la guerra i la República (que una mica també, mira que penjar un llençol republicà al balcó i oblidar-se, com sempre, de l’estelada, símbol republicà català per excel·lència…) sinó amb la del poble. 

Digue’m legalista, però no m’agrada que l’administració es salti testaments i cessions a la torera i amb arguments (vàlids legalment, tot sigui dit) de necessitats peremptòries. Sí. Necessitem un CAP i el terreny ideal era la Sínia. Però vols dir que no haguéssim pogut parar un moment, mirar-nos bé el projecte d’urbanització i trobar-hi solucions tècniques que fessin compatibles una guarderia i un CAP i un parc de la Sínia ben digne i útil? Sembla que no, i bé que ho vaig lamentar llavors i més ara, quan inagurin el necessari equipament sota el pal·li electoral. 

En cap CAP cap…

Doncs mira, ara torna a passar el mateix. L’antic CAP (noia, això sembla la maledicció dels CAPs) ara el volen caserna. Vaja, caserna i oficines. Tot social, que la seguretat és una necessitat ben social, que ningú ho dubti. Hi ha un problema però. La cessió de l’any 1983 indicava clarament la cessió condicionada a la construcció del CAP i excloïa qualsevol altre ús al terreny.

Fem un pensament? Pensem en les necessitats futures de la població i pensem que seria molt millor tenir un centre de dia per a gent gran situat de manera que comparteixi usos i recursos amb l’Asil-Hospital? Pensem en un centre de rehabilitació a la Garriga i que no s’hagi de traslladar la gent a Granollers? Pensem que la policia municipal pot esperar perfectament a la construcció d’un equipament més adequat (on hi hagi un aparcament dedicat per exemple) i que compleixi les expectatives legítimes del personal de seguretat municipal?

Fem memòria, si us plau, per una vegada. Aturem aquest (nou) despropòsit i pensem. Pensem en el futur, en el poble i no en les inauguracions de cara a les eleccions, siusplau.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.