Si ets demòcrata, el 25 d’abril votaràs

0
EL_25_DABRIL_VOTA

De tots és sabut que les xarxes socials a Internet juguen avui dia un paper importantíssim en la difusió entre la població d’activitats, notícies o, fins i tot, moviments mal vistos per gent pretesament democràtica. Dins d’aquesta última categoria s’hi engloben, clarament, els referèndums d’autodeterminació de Catalunya que s’estan duent a terme arreu del país. El partit majoritari del Govern de la Generalitat (PSC) s’ha mostrat obertament en contra d’aquestes consultes populars i, com era d’esperar, els mitjans de comunicació, encapçalats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3, Catalunya Ràdio) i secundats per La Vanguardia, El Periódico, etc. han fet l’impossible per tal de minimitzar l’impacte i la publicitat d’aquesta iniciativa que mobilitza centenars de milers de persones.

Jo crec en la democràcia. Però no en la democràcia “de boqueta”, sinó en la de debò. En la que no té por de preguntar a la gent què pensa ni què vol i que n’accepta la resposta. La dualitat del discurs que tan fortament tenim arrelada a la nostra terra crea confusions i animadversions envers la classe política i el sistema que ens regeix. És per aquest motiu que em manifesto obertament a favor de preguntar a la gent què pensa i què vol, de fomentar el debat i la participació sempre i quant es faci amb respecte i responsabilitat.

El dia 25 d’abril, moltíssima gent s’ha conjurat perquè sigui una festa del poble, del seu teixit social, des de la base. Una demostració de democràcia que doni exemple i marqui el camí a seguir a una classe política massa ben acostumada a tenir el poble anestesiat. El proper 25 d’abril tots els homes i dones de la Garriga a partir dels 16 anys i provinents de totes les nacions, estan cridats a fer història i a opinar sobre un tema cabdal (encara que a molts els produeixi urticària) pel futur del nostre país. És per això que, ja que no tenim el suport dels mitjans públics ni subvencions de cap mena, hem de buscar estratègies originals de difusió del missatge per tal d’incentivar el vot, sigui quin sigui el seu signe.

És en aquest sentit que s’ha creat al Facebook un moviment per tal que tots els garriguencs i garriguenques posem com a imatge de perfil el logotip de la Plataforma Cívica La Garriga Decideix (PCLGD) i així puguem fer arribar al màxim de gent possible la informació necessària perquè votin en aquest referèndum, organitzat exclusivament per la societat civil i sense cap altra intenció que la d’exercir un dret democràtic que la classe política ens nega sistemàticament.

Endavant, doncs, amb la consulta popular de la Garriga. Falta poc més d’una setmana!

Xavier Cucurella i Cano, dissenyador gràfic

25_abril_facebook_abril_2010

Article anteriorEl professor particular de reforç, un luxe perillós
Article següentComença la primavera poètica
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.