El professor particular de reforç, un luxe perillós

0
rochina_argent

A partir de dos quarts de set del vespre, i organitzat per l’Editorial Malhivern i la llibreria Àgora, es va celebrar la presentació del llibre Després de classe. La figura del professor particular de reforç. La presentació va anar a càrrec de la regidora de cultura de l’Ajuntament, la Sra. Meritxell Rochina, la qual va presentar l’autor del llibre com una persona inquieta i emprenedora i va desgranar, en la seva qualitat de docent, diferents aspectes del llibre relacionats amb el món de l’educació. En aquest sentit, va destacar com ha canviat la societat ens els darrers anys i de quina manera, aquest fet, ha provocat un canvi en el perfil de l’alumnat i del seu entorn i com els professionals docents ho han patit.

  L’autor del llibre, al seu torn, va explicar que l’objectiu principal d’aquest llibre és explicar la figura del professor particular de reforç, al qual veu com un luxe per als alumnes que en poden disposar, tot i que va reconèixer que l’ideal seria que aquesta figura no existís, ja que seria símptoma de que el sistema educatiu funciona perfectament i el perill de que l’alumne que rep classes de reforç, pugui baixar el seu nivell d’atenció a l’escola o institut.

Un altre aspecte que es va tocar va ser el “fracàs escolar”.  En aquest sentit, en el llibre l’autor n’analitza les causes i aporta unes possibles solucions a aquest fenomen. Sobre el sistema educatiu actual, tant Rochina com Argent, així com interlocutors del públic, es van lamentar de que es canviés tant sovint i, alhora, van posar èmfasi en el fet de que s’hauria de primar educar en valors i no tant en conceptes. També es varen lamentar  per la mala distribució dels recursos que fa l’administració, tot apuntant que el tant per cent d’aquests que es dediquen a educació, en relació a altres partides, està molt descompensat.

Un cop l’autor va desgranar el model educatiu finlandès en contraposició al nostre, i d’haver il·lustrat la seva exposició amb anècdotes personals i algun acudit gràfic que portava, es va obrir un interessant debat amb el públic assistent, el qual es va allargar prop d’una hora.

Si estàs interessat/da en adquirir aquest llibre, pots fer-ho a www.malhivern.com o a la teva llibreria habitual.

Article anteriorRàdio Silenci amb 1.000 amics al Facebook coincidint amb la setmana de la comunicació
Article següentSi ets demòcrata, el 25 d’abril votaràs
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.