Comença la setmana de la comunicació

0
setmana_comunicacio_can_raspall

Ahir es va donar el tret de sortida als actes de la Setmana de la Comunicació, una sèrie d’actes amb els que l’Associació d’Amics de Ràdio Silenci vol celebrar el seu desè aniversari, que tindran lloc durant totes les tardes d’aquesta setmana i que culminaran amb una gala el dissabte.

La majoria d’actes es celebraran a Can Raspall, on ahir es va inaugurar aquesta Setmana, amb l’obertura d’una exposició on es poden veure ràdios d’època, cedides per a l’ocasió per institucions emblemàtiques del poble tals com les Termes Victòria. L’exposició, situada a la planta baixa de Can Raspall, també compta amb una sèrie de plafons on s’explica la història de Ràdio Silenci.

Després de la inauguració de l’exposició, va tenir lloc el primer acte previst per la Setmana, una conferència a càrrec de Vicenç Partal, periodista director del diari digital Vilaweb. L’acte, celebrat a la sala polivalent de la segona planta de l’edifici, va comptar amb l’assistència de diverses figures de la vida política local, com l’Alcaldessa, la Regidora de Cultura Meritxell Rochina, Frederic Moreno o Jordi-Eduard Perales.

plafonsDavant d’un públic que rondava la cinquantena de persones, Partal va impartir la conferència “Del paper a l’iPad”, on va reflexionar sobre els canvis en la comunicació, sobretot des d’un punt de vista de la influència de les noves tecnologies i els canvis en els hàbits de consum d’informació de la població. Partal va declarar els diaris en paper “morts” per la seva falta d’immediatesa, ferits per una crisi no només econòmica, sinó d’ús social. Tanmateix, va declarar difunta la televisió tal com la coneixem avui en dia, tant pels costos d’emetre vint-i-quatre hores al dia com per la divergència entre oferta i demanda que genera.

Segons Partal, la televisió es dirigeix cap a un model a la carta, on a través de les noves tecnologies l’usuari pugui decidir els continguts que desitja consumir en cada moment. També va destacar que aquest tipus de difusió en podcasts a través de la xarxa suposa una barrera d’entrada molt menor que l’actual per emetre, i que veurem una diversificació dels emissors en els propers anys, a més d’una creació d’opinió per part del poble i no per part dels mitjans. Partal va tancar la seva conferència alertant de la necessitat de preparar-se socialment per aquests canvis.

La conferència es va cloure amb una crida a un altre acte de la setmana, la conferència “Estàs pantallat?” que es celebrarà avui dimecres 14 d’abril, a més a més d’un recordatori de que durant tota la setmana s’emetran els programes de Ràdio Silenci en directe des de la planta baixa de Can Raspall a partir de les nou de la nit. Alhora, també es va fer una crida a tots els altres actes, que estan enumerats en el cartell-programa de la Setmana de la Comunicació, així com a la gala de programes i dia de portes obertes que es celebrarà a la ràdio aquest dissabte.

Marc Bellmunt

Fotografia: Berta Florés (OAMC)

Article anteriorCelebrem els cent anys de l’Asil-Hospital
Article següentRàdio Silenci amb 1.000 amics al Facebook coincidint amb la setmana de la comunicació
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.