Fer poble!

0
Meritxell_Bud

És correcte avui en dia utilitzar l’expressió fer poble? Segueix sent vigent intentar fer poble? Doncs sí, sens dubte encara hi ha molta gent que creiem que aquesta expressió té un significat especial que cal preservar, perquè és sinònim de cohesió, de convivència i de sentiment de pertinença a un col·lectiu.

Segurament aquest és un tema més de sentiments i sensacions que no pas un fet racional. La voluntat de fer poble depèn essencialment de les persones, de cadascun de nosaltres, però hi ha altres aspectes que hi tenen molt a veure, entre ells, l’urbanisme. I és per això que creiem que el projecte de rehabilitació del centre és tant important, i és pel mateix motiu que no entenem la manca de mà dreta que està mostrant l’equip de govern durant aquests últims mesos. A veure si ens entenem, SÍ a  rehabilitar el centre, SÍ a prioritzar els vianants en determinades zones del poble (i no tan sols en el centre…) però el que no cal, és fer-ho a qualsevol preu ni de qualsevol manera.

Ja ho sé, ho deia abans, parlem de sentiments, parlem de valors, però creiem que treure el sauló de la Plaça de l’Esglèsia és innecessari. I si a part de sentiments, calen dades objectives, també ho podem fer. Podem dir, que abans de gastar quasi un milió d’euros en remodelar les dues places del centre, considerem més prioritari ampliar les voreres dels carrers, millorar l’enllumenat o soterrar línies elèctriques. Podem dir que, abans de fer una plaça de ciment (de les que en diuen dures), s’hauria de tenir més cura amb el manteniment de la plaça i el seu sauló, millorant-ne el drenatge per que no es faci gens de fang, millorant-ne pendents i planimetria per que l’aigua no faci rierols, millorant-ne la canalització de l’aigua, i si cal ampliant una mica les voreres. Serà la fi del món si es treu el sauló de la Plaça de l’Esglèsia? No, és clar que no. Però serà una altra cosa, ja no serà la Plaça de l’Esglèsia de la Garriga i això té molt a veure amb fer poble.

Tant a les persones que els hi és indiferent mantenir o no el sauló, com a les que pensen que treure’l és millor, els hi demanem un vot de confiança. Els hi demanem un vot de confiança per intentar que la Garriga pugui mirar al futur sense cap complex i alhora  també pugui mirar al seu passat amb respecte. Un vot de confiança que ens permeti configurar un poble amb els serveis adequats però preservant el millor de les seves costums i tradicions.  A Vic s’ha aconseguit i ningú ha deixat d’anar-hi.

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorLa Garriga Decideix inaugura el seu local de campanya
Article següentEntrevista a Jordi-Eduard Perales, alcaldable d’ERC
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.