L’oposició en bloc, en busca de diàleg i consens

0
oposici_garriga

Com ja ha avançat L’Espai Digital.cat, els nou regidors que conformen l’oposició de l’Ajuntament de la Garriga, i que representen la majoria del plenari, han arribat a un acord per a convocar un ple extraordinari per tal d’aturar, debatre i modificar, si s’escau, el projecte de rehabilitació del centre urbà del poble, aprovat per l’equip de govern el 29 de març de 2010 per un import de 902.278,27€, havent desestimat les al·legacions presentades per CiU, GIG i un ciutadà a títol personal.

Així les coses, el dilluns 12 d’abril, a dos quarts de vuit del vespre, tots els regidors han ofert una roda de premsa conjunta on han posat de manifest el seu desacord amb el projecte esmentat, alhora que han constatat que, a data d’avui, un important nombre de garriguencs i garriguenques s’han mostrat igualment disconformes amb diversos aspectes d’aquest.

També han denunciat que l’equip de govern (l’únic que pot aturar el projecte, ja que no s’ha d’aprovar per plenari) no ha mostrat la necessària flexibilitat a l’hora de buscar un consens i que, tot i que ja han conclòs els terminis legals per a aturar o modificar aquesta rehabilitació, esperen que la força que els atorga el fet de representar la majoria del plenari els doni l’autoritat moral necessària perquè l’equip de govern, integrat pel PSC, EiLG i ICV, s’obri al diàleg amb la voluntat de trobar un punt de consens social i polític el més ampli possible i que, segons creuen, fins ara no s’ha donat.

Alhora, han volgut deixar clar que no s’oposen a una reforma del centre, que creuen que cal, però no que es faci d’aquesta manera ja que no és un projecte menor que afecta només a quatre veïns, sinó que afecta a tothom i en molts àmbits, tant el pràctic o estètic com el sentimental o identitari.

En aquest sentit, ha sortit a colació el debat sobre la idoneïtat, o no, de substituir el sauló de la Plaça de l’Església. La majoria s’hi ha mostrat en contra, però han volgut deixar clar que el debat no s’ha de centrar en aquesta qüestió, sinó en una visió més global sobre el model de poble que prefereix la ciutadania.

Altres temes que s’han posat sobre la taula són la manca d’informació respecte planificació urbanística que s’ha de fer a causa d’aquestes obres (en relació a com afectaran al comerç del poble) com està previst que se solucioni la pèrdua d’aparcaments al centre i, també, la manca d’un pla de mobilitat que hagi passat pel ple.

També s’ha posat de manifest que no perden l’esperança de que algun altre grup es pugui sumar a aquesta iniciativa, tot fent referència al fet que EiLG va manifestar en un plenari que aquest no és el seu projecte, però que acatava la decisió del jurat.

Article anteriorJoan Maria Pou, Ernest Macià i Ramón Florés a la Represa, de Ràdio Silenci
Article següentDetenció d’una persona per un presumpte delicte de robatori
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.