La Garriga Decideix inaugura el seu local de campanya

0
plataforma

El divendres 9 d’abril a les vuit del vespre, la Plataforma Cívica La Garriga Decideix va convocar una roda de premsa amb motiu de la inauguració del que serà el seu local de campanya. El local està situat a la Plaça Can Dachs, just al costat de Can Biset, i ha estat cedit a la plataforma per la família Tresserras.

L’acte va reunir a unes quaranta persones al local, amb la presència de representants de les forces polítiques del poble tals com Jordi Perales, Oriol Ramón i Meritxell Budó, així com representants de mitjans de comunicació.

Mónica Sabata va obrir la roda de premsa recordant als assistents la importància de les consultes del dia 25, com a exercici de democràcia participativa, i va inaugurar el període de vot anticipat, que es podrà dur a terme fins el 23 d’abril al local de la plataforma. Sabata també va afirmar que aquesta és “un instrument del poble” en l’exercici del “dret a decidir”, i va anunciar més accions de promoció, tals com el repartiment bústia a bústia de díptics o trobades amb la població a les escoles i equipaments esportius.

La portaveu va tancar la seva intervenció recordant que les consultes es volen celebrar a l’Auditori de l’Escola de Música, però que la plataforma encara està negociant la dotació d’equipaments per la consulta amb l’Ajuntament.

Pol Guardis va prendre la paraula per a explicar en un to més formal els documents requerits per a efectuar la votació en la consulta, en la que a més a més dels participants habituals en unes eleccions també hi podran participar els nouvinguts -sempre que estiguin acreditats amb la documentació pertinent- i els majors de setze anys.

Guardis va insistir en la seriositat i rigor del procés de control dels vots, i va donar pas a Xavier Moya, que va llegir la llista d’integrants de la junta electoral de la consulta, una “junta de notables” amb representants de diversos col·lectius de la Garriga, tals com el propi Moya, Rababe Rihayi de l’Associació Cultural Musulmana, Santiago Cucurella de la Fundació Martí l’Humà, o l’il·lustre Albert Benzekry, en qualitat de cronista de la Garriga.

L’acte es va cloure amb una crida a la participació a les consultes del dia 25, amb Mònica Sabata demanant que “no hi hagi cap habitant de la Garriga que no sàpiga de les consultes abans que arribi el dia de la votació”. La plataforma va oferir un refrigeri als assistents, que segons ells ja és “tradicional” a les inauguracions de locals de plataformes per les consultes per la independència: carquinyolis i moscatell.

Marc Bellmunt

Article anteriorHomenatge a Andreu Dameson
Article següentFer poble!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.