Primera Setmana de la Comunicació a Ràdio Silenci

0
169

L’emissora municipal de la Garriga, Ràdio Silenci, serà la protagonista de la primera Setmana de la Comunicació, de dimarts 13 a dissabte 17 d’abril de 2010. L’organitza l’associació Amics de Ràdio Silenci juntament amb l’emissora municipal, gestionada per l’Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació de la Garriga. Com a aperitiu, el dissabte 10 d’abril al matí, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, visitarà els estudis de Ràdio Silenci, situats al tercer pis de les Galeries Banys, i serà entrevistat en directe.

La Setmana de la Comunicació s’inaugurarà el dimarts 13 d’abril a dos quarts de vuit del vespre a la planta baixa de l’edifici municipal de Can Raspall amb una mostra de ràdios antigues a càrrec del col·leccionista garriguenc Jaume Terricabras. Entre d’altres, es podran veure aparells de ràdio antics del poble, com els que hi havia als Termes Victòria (avui Termes la Garriga) i al desaparegut cafè de Can Xic Corder, així com micròfons que pertanyien a Ràdio La Garriga (anys 1940 a 1960) i a la primera època de Ràdio Silenci (anys 1980). La mostra s’acompanyarà d’una cronologia, il·lustrada amb imatges, de la història de la ràdio a la Garriga i, en especial, dels 10 anys que celebren enguany Amics de Ràdio Silenci, promotors de l’emissora local l’any 2000.

Dimarts a les vuit del vespre, a les golfes de Can Raspall, el periodista Vicent Partal, director del diari electrònic VilaWeb i editor i presentador del programa l’Internauta de Catalunya Ràdio, farà la conferència “Del paper a l’iPad. L’impacte de la tecnologia en el futur dels mitjans”.

Per dimecres, i en col·laboració amb l’AMPA de l’Escola Giroi, s’ha programat un taller pedagògic “Estàs pantallat?”, a càrrec de Carles Sedó, a dos quarts de deu del vespre. I el dijous a les vuit del vespre, amb la col·laboració del Cineclub la Garriga, el Cinema Alhambra projectarà la pel·lícula “Radio Pirata” (2009, Richard Curtis), amb entrada gratuïta.

Durant la setmana, de dimarts a divendres, els programes de producció pròpia es faran en directe de cara al públic des d’una sala de la planta baixa de Can Raspall. Serà a partir de les vuit del vespre i fins a les onze de la nit.

L’acte central serà dissabte 17 d’abril de deu del matí a dues del migdia a la Plaça de l’Església: la Gala de Ràdio Silenci, en què hi participaran tots els protagonistes dels programes de producció pròpia i personatges convidats, com el grup La Heydi (de la mà del programa Punt musical) ,el Mag Flash (Poca cosa menys silenci) i l’exhibició de ball country pel grup C-17. Al mateix moment es podran fer visites guiades als estudis de Ràdio Silenci.

El darrer acte serà una festa nocturna al bar Tramonto (situat a la Carretera de l’Ametlla), animada pel DJ Pipo i pels DJ Enric Font i Aitor Sánchez, del programa Connexió Dance.

Més informació a www.radiosilenci.cat i al Facebook de Ràdio Silenci

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.