(En)raonem la independència

0
174

En el context dels actes previs a la jornada del 25 d’abril –referèndums per la independència–, la secció local d’Òmnium Cultural de la Garriga i el diari digital AraVallès han organitzat l’acte (En)raonem la independència.

Tal i com indica el títol, la jornada vol superar el debat sobre els referèndums i aprofundir en l’argumentari favorable a les tesis i raons per defensar l’opció independentista enfront o més enllà de l’autonomisme i el federalisme. L’acte, que serà presentat per Oriol Ramon, secretari d’Òmnium a la Garriga, i conduït per Eduard Mas, director d’AraVallès, comptarà amb les intervencions d’Albert Benzekry, president d’Òmnium Cultural de la Garriga, Alfons López Tena, Oriol Junqueras i Francesc Ribera “Titot”.

Alfons López Tena és notari i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes. Militant de CDC, López Tena ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial i va coordinar les tasques d’Osona Decideix en la darrera tongada de referèndums. Actualment treballa en la coordinació del referèndum a la ciutat d’Olot.

Oriol Junqueras és doctor en història i eurodiputat per ERC. Va ser regidor independent per ERC a Sant Vicenç dels Horts. Ha estat professor d’història moderna i contemporània a la UAB i és autor de nombrosos llibres com ara “Els catalans i Cuba“, “La presó model de Barcelona“, “La batalla de l’Ebre“, “Manel Girona“, el “Banc de Barcelona” o el “Canal d’Urgell“. En la seva faceta de comunicador i divulgador d’història ha col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació (programes “En guàrdia” i “El nas de Cleòpatra”, a Catalunya Ràdio; a “Minoria absoluta” i “Tu diràs”, a Rac1, o a “El favorit”, a TV3).

Francesc Ribera “Titot” és músic i cantant dels grups Brams i Mesclat. També ha estat vinculat als grups Dijous Paella i Aramateix. És autor del llibre “Entestat en la independència: raons de la meva militància a la CUP” i, juntament amb Jordi Creus, del llibre Història de Catalunya al revés. Entre d’altres, ha publicat els discos “Guillem de Bregada”, amb versions musicades d’aquest trobador i el llibre cd “Onze Nadals i un Cap d’any”, basat en poemes de J. V. Foix

La Garriga, Vallès Oriental

Dijous 8 d’abril, a les 20h, al Teatre de la Garriga-El Patronat (el Passeig, 42)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.