(En)raonem la independència

0
enraonem

En el context dels actes previs a la jornada del 25 d’abril –referèndums per la independència–, la secció local d’Òmnium Cultural de la Garriga i el diari digital AraVallès han organitzat l’acte (En)raonem la independència.

Tal i com indica el títol, la jornada vol superar el debat sobre els referèndums i aprofundir en l’argumentari favorable a les tesis i raons per defensar l’opció independentista enfront o més enllà de l’autonomisme i el federalisme. L’acte, que serà presentat per Oriol Ramon, secretari d’Òmnium a la Garriga, i conduït per Eduard Mas, director d’AraVallès, comptarà amb les intervencions d’Albert Benzekry, president d’Òmnium Cultural de la Garriga, Alfons López Tena, Oriol Junqueras i Francesc Ribera “Titot”.

Alfons López Tena és notari i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes. Militant de CDC, López Tena ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial i va coordinar les tasques d’Osona Decideix en la darrera tongada de referèndums. Actualment treballa en la coordinació del referèndum a la ciutat d’Olot.

Oriol Junqueras és doctor en història i eurodiputat per ERC. Va ser regidor independent per ERC a Sant Vicenç dels Horts. Ha estat professor d’història moderna i contemporània a la UAB i és autor de nombrosos llibres com ara “Els catalans i Cuba“, “La presó model de Barcelona“, “La batalla de l’Ebre“, “Manel Girona“, el “Banc de Barcelona” o el “Canal d’Urgell“. En la seva faceta de comunicador i divulgador d’història ha col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació (programes “En guàrdia” i “El nas de Cleòpatra”, a Catalunya Ràdio; a “Minoria absoluta” i “Tu diràs”, a Rac1, o a “El favorit”, a TV3).

Francesc Ribera “Titot” és músic i cantant dels grups Brams i Mesclat. També ha estat vinculat als grups Dijous Paella i Aramateix. És autor del llibre “Entestat en la independència: raons de la meva militància a la CUP” i, juntament amb Jordi Creus, del llibre Història de Catalunya al revés. Entre d’altres, ha publicat els discos “Guillem de Bregada”, amb versions musicades d’aquest trobador i el llibre cd “Onze Nadals i un Cap d’any”, basat en poemes de J. V. Foix

La Garriga, Vallès Oriental

Dijous 8 d’abril, a les 20h, al Teatre de la Garriga-El Patronat (el Passeig, 42)

Article anteriorPortes obertes a les llars d’infants de la Garriga
Article següentPresentació a l’Ametlla del llibre “Guerra i repressió al Vallès Oriental”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.