Es desestimen les al·legacions al projecte de reforma del centre

0
plaa_ajuntament

La junta de govern celebrada el passat dilluns va servir perquè l’equip de govern del consistori garriguenc desestimés les al·legacions que els grups polítics de CDC de la Garriga i del GiG, així com d’una persona a nivell particular, varen presentar relacionades amb la futura reforma del centre del poble.

Desestimades les al·legacions, perquè segons l’alcaldessa implicaven fer un projecte nou, les obres compliran el calendari previst i començaran passat el Corpus, seguint de la lletra A la Z el projecte que s’havia aprovat inicialment.

Cal recordar que un dels punts que ha generat més controvèrsia ha estat la substitució del sauló de la plaça de l’Església per lloses de color marró. Alhora, altres punts que han resultat polèmics són la substitució de les voreres per una sola plataforma, el disseny del mobiliari urbà, la pèrdua de vint places d’aparcament al centre (tot i que, segons l’equip de govern, es guanyaran al carrer Figueral i a la carretera de l’Ametlla, que seran d’una sola direcció) i la remodelació de la plaça de Can Dachs, on s’hi vol construir unes grades.

Un dels arguments més emprats pels detractors d’aquestes reformes és la pèrdua de d’identitat que comportarà substituir elements simbòlics pels habitants de la Garriga, com poden ser les llambordes del carrer del Centre o el sauló de la plaça de l’Església, i el cost econòmic que suposa una actuació com aquesta, en un context de crisi econòmica com l’actual. Recordem que el cost del tram central d’aquestes obres puja als 900.000€ (700.000 els assumirà la Diputació i 200.000 el propi Ajuntament, que no té previst aplicar contribucions especials als veïns).

Article anteriorResultats i classificació Lliga d’Hivern de l’AAFSG, jornada 16
Article següentSer morós serà més car!
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.