De bat a bat 30/03/2010

0
Meritxell_Bud

Fa pocs dies, en aquesta mateixa secció, anunciava la intenció de fer durant el ple municipal una sèrie de consideracions a l’equip de govern sobre la remodelació del centre. Finalment, ho vàrem fer en forma de prec, perquè és una de les poques eines que té l’oposició per demanar que es tingui en consideració la nostra opinió a l’hora de prendre decisions, i ho vàrem fer durant el ple perquè hi són presents totes les forces polítiques.

A més, com que la fórmula de prec no precisa ser votada, el debat pot ser més relaxat i incloure tot els aspectes que qualsevol consideri oportú.

Si haig de ser sincera, estava convençuda que el tema de la remodelació del centre seria causa suficient per establir un interessant debat entre totes les forces polítiques, però no va ser així. Fins i tot esperava, perquè enteníem que era molt fàcil, que l’equip de govern pogués lluir-se fent propostes concretes a les nostres peticions, però això tampoc va ser així.

A la nostra petició que s’informés dels terminis i afectacions de les obres, se’ns va contestar que es faria. A la nostra petició per que s’elaborés un pla de mobilitat mentre es duguin a terme les obres, se’ns va contestar que es faria. A la nostra petició per que s’estudiessin alternatives d’aparcament a curt i llarg termini, se’ns va contestar que es faria. I per últim, quan vàrem demanar mesures per minimitzar possibles pèrdues econòmiques dels comerciants, empreses de serveis, bars o restaurants, etc, se’ns va respondre que es valoraria en posterioritat si fos necessari.

Fent una lectura positiva de la resposta de l’equip de govern tan sols ens cal esperar a que tot plegat sigui una realitat, però ens preocupa que a poques setmanes de l’inici de les obres encara no s’hagi previst res de res. Tant difícil és tenir feta una mínima planificació i explicar-la? Tant difícil és parlar amb la gent i ser sensible als seus neguits? Tant difícil és anticipar-se als fets?

Però, al marge de les nostres propostes, i ho deia abans, ens va sobtar que el tema de la reforma del centre no fos causa de cap debat. A part del nostre grup, únicament el GIG va insistir en la necessitat d’informar al poble. De fet, pel que hem pogut saber, a part d’algun ciutadà a títol individual, el GIG, la CUP i CDC han presentat al·legacions en aquesta última fase del procés.

Des del grup municipal de Convergència i Unió seguirem insistint fins l’últim moment en que hi ha aspectes de la remodelació del centre que cal estudiar més i millor, entre elles la necessitat i oportunitat de remodelar les dues places. No volem que s’aturin indefinidament possibles projectes de millora del centre, tan sols demanem fer un pas enrere, agafar aire i repensar les coses. No ens agrada com s’estan portant les coses ni seguir assabentant-nos per la premsa escrita de si s’accepten o no les al·legacions presentades. Independentment de les formes de l’equip de govern, en les que no perdrem ni un minut més, el més important és no precipitar-se i aconseguir que l’equip de govern debati en profunditat els aspectes de la remodelació del centre que no tenen el suficient consens. En seguirem parlant.

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorDos anys de govern a la Garriga
Article següentTasques per obrir camins després de la nevada
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.