“L’economia a examen. Respostes a una crisi”, darrera novetat de l’Editorial Malhivern

0
Leconomia_a_examen_72
Nascuda el 1978, al Raval, Barcelona, Mar Jiménez no és una economista a l’ús. Es va llicenciar en Economia a la Universitat de Barcelona i fins i tot va fer els cursos de doctorat en Política Econòmica, però la seva vocació era escriure. I també, la política, entenent que aquesta és inherent a la condició de ciutadania. Després d’estudiar Periodisme a la Universitat Ramon Llull, i després d’un grapat d’anys en política en el primer govern d’esquerres i catalanista de la democràcia, Jiménez va convertir el periodisme en la seva professió, treballant al diari Avui, on ja havia exercit com a columnista, i col·laborant amb diferents mitjans de comunicació com a tertuliana, entre ells Els Matins de TV3, liderats per Josep Cuní o Els Matins de Catalunya Ràdio.
Aquest llibre inclou una selecció de les entrevistes que la periodista i economista Mar Jiménez ha fet durant l’últim any als millors economistes, empresaris i experts del país. L’objectiu? Aparentment, examinar l’economia. Però Mar Jiménez, en les seves entrevistes fetes per al diari AVUI, i publicades en la seva versió íntegra en aquestes pàgines, ha anat més enllà. En les vint converses incloses en aquest volum, que conté també un pròleg del president del Cercle d’Economia, Salvador Alemany i un epíleg amb una entrevista al conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, es repassen les tres crisis que afecten el país des de múltiples i a vegades dispars perspectives: l’econòmica, que ha revel·lat les debilitats que va amagar l’espectacular creixement de l’última dècada; la del propi sistema democràtic, que es tradueix en una creixent desafecció de la ciutadania cap a la política; i la de les relacions entre Catalunya i Espanya, vinculada al complicat procés de reforma estatutària. La veu dels millors experts i professionals, de la mà de Mar Jiménez, aporta les claus per entendre on som. I, sobretot, cap a on anem.
Persones entrevistades: Josep Oliver, Joan Majó, Joan Tugores, Jordi Sevilla, Antón Costas, Àngel Castiñeira, Salvador Alemany, Rafael Suñol, Joan Trullén, Fernando Casado, Joan Coscubiela, Pedro Nueno, Andreu Mas-Colell, Josep Piqué, Germà Bel, Robert Tornabell, Xavier Vives, Guillem L. Casasnovas, Mariano Marzo, Ferran Rodés i Antoni Castells,

Aquest llibre inclou una selecció de les entrevistes que la periodista i economista Mar Jiménez ha fet durant l’últim any als millors economistes, empresaris i experts del país. L’objectiu? Aparentment, examinar l’economia. Però Mar Jiménez, en les seves entrevistes fetes per al diari AVUI, i publicades en la seva versió íntegra en aquestes pàgines, ha anat més enllà.

En les vint converses incloses en aquest volum, que conté també un pròleg del president del Cercle d’Economia, Salvador Alemany i un epíleg amb una entrevista al conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, es repassen les tres crisis que afecten el país des de múltiples i a vegades dispars perspectives: l’econòmica, que ha revel·lat les debilitats que va amagar l’espectacular creixement de l’última dècada; la del propi sistema democràtic, que es tradueix en una creixent desafecció de la ciutadania cap a la política; i la de les relacions entre Catalunya i Espanya, vinculada al complicat procés de reforma estatutària. La veu dels millors experts i professionals, de la mà de Mar Jiménez, aporta les claus per entendre on som. I, sobretot, cap a on anem.

Persones entrevistades: Josep Oliver, Joan Majó, Joan Tugores, Jordi Sevilla, Antón Costas, Àngel Castiñeira, Salvador Alemany, Rafael Suñol, Joan Trullén, Fernando Casado, Joan Coscubiela, Pedro Nueno, Andreu Mas-Colell, Josep Piqué, Germà Bel, Robert Tornabell, Xavier Vives, Guillem L. Casasnovas, Mariano Marzo, Ferran Rodés i Antoni Castells

Nascuda el 1978, al Raval, Barcelona, Mar Jiménez no és una economista a l’ús. Es va llicenciar en Economia a la Universitat de Barcelona i fins i tot va fer els cursos de doctorat en Política Econòmica, però la seva vocació era escriure. I també, la política, entenent que aquesta és inherent a la condició de ciutadania. Després d’estudiar Periodisme a la Universitat Ramon Llull, i després d’un grapat d’anys en política en el primer govern d’esquerres i catalanista de la democràcia, Jiménez va convertir el periodisme en la seva professió, treballant al diari Avui, on ja havia exercit com a columnista, i col·laborant amb diferents mitjans de comunicació com a tertuliana, entre ells Els Matins de TV3, liderats per Josep Cuní o Els Matins de Catalunya Ràdio.

Leconomia_a_examen_abr_2010 

   

Article anteriorEnquestitis
Article següentXavier Aguilar, l’home culte
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.