La Plataforma Antiincineradora no descarta arribar als tribunals

0
alegacions_plataforma_mar_2010_01

El dimarts 23 de març la Plataforma Antiincineradora del Congost va fer una roda de premsa a través de la qual va explicar les accions que ha fet en relació a l’aprovació, en el ple del 16 de desembre de 2008, de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació del sector B-8, l’avanç del Pla Parcial Urbanístic i el conveni entre el grup d’empreses promotor de la planta de biomassa i l’Ajuntament.

Els  portaveus de la plataforma, varen recordar la tasca que han realitzat els darrers dos anys “aportant documentació tècnica i jurídica a través dels nostres advocats i tècnics especialistes perquè l’Ajuntament tingués prou arguments per a negar-se a fer cap mena d’acció a favor d’aquesta instal·lació”. Alhora, també varen indicar que la Plataforma “ha hagut de fer la feina que l’administració té l’obligació de fer” i van desglossar les al·legacions presentades el 29 de gener 2010 i el 6 de febrer del mateix any, les conclusions de les quals es resumeixen en aquests 9 punts:

1.- Inexistència d’un debat públic sobre la idoneïtat de la ubicació prevista i de les alternatives existents.

2.- L’informe tècnic urbanístic sector B8 “sector sud” ve a confirmar que la planta de tractament de biomassa projectada és un sistema general que la seva ubicació implica una revisió prèvia del Pla General del municipi.

3.- Els paràmetres urbanístics establerts en la modificació del Pla General, l’avanç del Pla Parcial i el conveni urbanístic contravenen la legalitat urbanística.

4.- Tal i com s’acredita mitjançant un estudi d’inundabilitat, la inundabilitat dels terrenys fa que la modificació puntual del Pla General esdevingui contrària a dret.

5.- La modificació puntual del Pla General i l’avanç del Pla Parcial no preveuen que en aquest sector s’hi ha portat a terme activitats potencialment contaminants del sòl.

6.- Els equipaments previstos al Pla Parcial projectat generaran un important impacte sobre la mobilitat de la zona que en cap cas s’ha avaluat.

7.- La modificació puntual, i en particular el document ambiental que conté, no avalua de forma adequada els greus perjudicis ambientals que suposarà la modificació del sector B8.

8.- Tal i com s’acredita mitjançant l’informe tècnic, l’emplaçament escollit per la planta no és l’adequat, tenint en compte la seva capacitat i característiques, així com la zona i l’entorn en la que es vol implantar.

9.- L’informe mèdic denuncia la manca d’una anàlisi dels riscos que tindrà l’equipament de biomassa.

Per acabar, els representants de la Plataforma varen indicar que tenen l’esperança que la documentació presentada serveixi per aturar aquest projecte i que, donat el cas que l’Ajuntament i la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge desestimin les al·legacions, no dubtaran a recórrer als tribunals per impedir la construcció de la Planta de Biomassa.

alegacions_plataforma_mar_2010_02

Article anteriorCanvi d’ubicació d’una parada de bus
Article següentFi el curs d’alfabetització digital del Servei d’Ocupació Local
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.