Al·legacions al projecte de rehabilitació del centre

0

El passat 25 de febrer el Grup Independent La Garriga (GIG), amb el suport i treball conjunt de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), va presentar al·legacions a la primera fase aprovada del projecte de rehabilitació del centre. Aquesta primera fase que es vol portar a terme és la que bàsicament comprendrà les dues places (de l’església i de can Dachs) i el tram del carrer Centre.

Entenem que és necessari rehabilitar i adequar el centre, però mantenint estèticament allò que ens identifica com a poble. I és en aspectes d’identitat, a part d’altres més tècnics, on basem les nostres al·legacions, que en síntesi la reflexió que plantegen és la següent:

La majoria de municipis amb història, com és el nostre, tenen diferents trets que els fan característics, i sovint agradables per qui hi viu i qui els visita. La Garriga no n’és una excepció: aigües termals, el Passeig, el modernisme, entorn natural,… i especialment el centre urbà. Aquest destaca per diferents elements, els principals són les llambordes, les cases antigues d’estètica pròpia, moltes de les quals estan protegides i el sauló de la plaça de l’Església. Tot això li confereix una identitat, una referència visual, estètica i funcional que a la vegada dóna a la gent que hi viu aquesta mateixa identitat, és a dir, l’oportunitat d’identificar-se amb l’entorn on s’habita.

És per això que creiem del tot imprescindible, que els elements referencials, que dónen identitat al centre del poble, i per tant són referència per a la gent que hi viu, que es mantinguin en la seva màxima expressió. De no ser així correm el risc de transformar un espai de manera que perdi aquestes característiques i, per tant, suposi un pèrdua d’aquests referents d’identitat. És així, doncs, que la llamborda, el sauló i les façanes han de seguir essent els referents principals en qualsevol projecte de rehabilitació. Però no de manera testimonial, per a recordar allò que hi havia hagut i que ara no hi és. No perdem ara per a recordar després. Ara ja ho tenim. Per tant, adaptem els nous projectes a allò que ens identifica. No a la inversa.

Així doncs, es demana que el sauló es mantingui a la plaça de l’Església, així com la llamborda al carrer centre, mantenint així la coherència amb el tram rehabilitat del carrer Banys, on sí es va mantenir la llamborda. També es demana que no es posin els arbres que es proposa davant les façanes protegides, per tal que no les tapi, així com també que no es treguin els arbres que no estiguin molt malalts o siguin un perill per a la seguretat. I, finalment, que s’aprofiti l’ocasió per a dotar la plaça de Can Dachs d’un major nombre d’elements naturals (plantes, arbrat, sauló…) per tal que esdevingui un autèntic espai de lleure, agradable de ser-hi i passar-hi.

Ara hem d’esperar la resposta de l’equip de govern, que té tota la potestat de modificar qualsevol aspecte del projecte escollit.

Un cop ho sapiguem ho posarem en coneixement de la ciutadania.

Tot el document sencer presentat el podeu veure a la web www.gig.cat

Jaume Aspa, portaveu del Grup Independent La Garriga (GIG)

Ramon López, membre de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

 

Article anteriorOrdre del dia del ple ordinari del 24/03/2010
Article següentJornada 15 de Lliga d’Hivern de l’AAFSG
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.