Centenari de la Fundació Asil-Hospital

0
Frederi_Moreno_01

El 1910 una desena de garriguencs crea la Junta de Caritat de la Garriga, que va ésser la precursora de l’actual Fundació, amb l’objectiu d’acollir els pobres i poder satisfer les seves necessitats bàsiques i també donar cobertura als malalts domiciliaris. Enguany se celebra el seu centenari i, durant tots els anys, ha complert amb els seu objectiu, ja sigui com a hospital o com asil.

L’edifici de la Caritat i l’Asil Hospital va ser dissenyat per Manel Raspall i personalment representa per a mi un honor i satisfacció haver estat patró en representació de l’ajuntament, en una tasca tan solidària i social com és la que realitza.La primera vegada que vaig visitar l’Asil-hospital com a patró em va causar una forta impressió veure que aquelles persones que havia conegut i vist pel carrer estaven en els últims dies de la seva vida, però a la vegada era gratificant veure com les persones que cuiden el nostres avis i àvies (metges assistents (es) voluntaris(es)) com també del personal de direcció i administració de l’Hospital ho feien amb una dedicació i sensibilitat. Encara avui ho recordo gratament, com ja ho havien fet les Monges Darderes fins l’any 1999.He pogut participar en la Comissió Política de Participació Ciutadana, que va ser encarregada pel Ple Municipal, per instruir l’expedient per la concessió de la primera medalla d’honor de la Garriga i he de dir que en cap moment va haver-hi cap dubte per part de cap dels representants dels grups politics de l’oportunitat i mereixement del reconeixement. Així es va poder fer un informe–proposta favorable a la concessió de la medalla d’honor amb el vot unànim de la Comissió. El proper dimecres dia 23 a partir de les 19 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament, el Consistori votarà a favor de la concessió de la primera medalla d’honor de la Garriga a la Fundació. Seria molt gratificant que els regidors estiguéssim acompanyats per molta gent, sumant-nos així a l’agraïment col·lectiu dedicat a la Fundació. Aquest és un pas previ per l’entrega de la medalla d’honor que es farà en els actes del Centenari.Esperem ara que la Generalitat de Catalunya valori també aquests 100 anys de serveis de la Fundació Asil-Hospital amb la concessió de la Creu de Sant Jordi, demanada pels regidors de l’Ajuntament i per molts ciutadans de la Garriga, amb el desig que per molts anys poguem ajudar, millorar i recolzar la tasca que fan tots els que col·laboren amb la Fundació Asil-Hospital.

 

Article anterior“Les Tortugues” a la Mitja de la Vall del Congost
Article següentPlans d’igualtat, legalitat vigent i ajuts institucionals?
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.