De bat a bat 22/03/2010

0
Meritxell_Bud

La majoria de persones i famílies que han arribat a la Garriga en els darrers anys, provenen de Barcelona i àrea metropolitana. Per a un habitant d’una gran ciutat, decidir de deixar-la respon a la voluntat de millorar la seva vida buscant tranquil·litat, caràcter de poble i proximitat. Això ho té la Garriga, sabem el que és, n’hem gaudit fins ara, i no ens podem arriscar a perdre-ho.

 En breu, començaran les obres de reforma del centre. Diem reforma, i no rehabilitació, perquè amb l’actual projecte el centre canviarà, no és rehabilitar-lo, és canviar-lo, canviar els costums de la gent i canviar la fesomia del poble.

I paral·lelament a aquest canvi, se’ns presenta un problema greu que l’equip de govern no vol reconèixer; la desaparició de moltes zones d’aparcament al centre sense que s’hagin pogut consolidar noves places en superfície o la construcció d’un aparcament soterrat que doni alternativa.

Aquests dies, es constata que moltes persones i molts comerciants estan preocupats pels efectes que les obres tindran en  els seus negocis o en els seus costums. És cert que mentre es duen a terme certes actuacions en la via pública hi ha moments difícils sobretot pels sectors de la restauració, comerç, etc. Segurament les molèsties són inevitables, però el que està clar és que cal minimitzar-les doncs la combinació d’obres i manca d’aparcament representa una situació prou complexa. Però de tot això no se’n parla, com tampoc se’ns diu res de les al·legacions presentades al projecte, ni s’informa de terminis o possibles afectacions. I és per això que demanen a l’equip de govern:

– S’informi a la ciutadania en general i als afectats per les obres en particular, dels terminis i afectacions que la reforma del centre produiran.

– S’elabori i consensuï un pla de mobilitat on es concretin els accessos al centre dels particulars, comerciants, proveïdors, etc. així com les zones d’estacionament i càrrega i descàrrega mentre durin les obres.

– S’elabori de manera definitiva, i amb caràcter d’urgència, un pla per solucionar els problemes d’aparcament, a curt, mig i llarg termini.

– Es concretin mesures per minimitzar possibles pèrdues econòmiques als comerciants, empreses de serveis, bars i restaurants, etc. que puguin veure’s afectats. Parlem de reducció o exempció, segons els casos, de l’IBI, la taxa d’escombraries o d’ocupació de la via pública i d’altres estratègies de dinamització econòmica elaborades per tècnics especialistes en la matèria.

 Meritxell Budó i Pla

meritxellbudo@ciulagarriga.cat

Article anteriorUn març musical a l’AUA
Article següentTrobada de la Garriga Secreta
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.