Un març musical a l’AUA

0
mar_musical_aua

 Cicle de Música Antiga a Can Raspall, conferència sobre Música Sacra al Patronat i sortida al Teatre-Auditori de Granollers a veure l’òpera Carmen. 

L’AUA ha ofert durant el mes de març dues activitats, paral·lelament a les conferències setmanals, de caire musical: la sortida a Granollers per veure l’òpera Carmen i un Cicle de Música Antiga amb Joan Vives, músic i locutor-redactor de Catalunya Música que, durant tres dijous consecutius, ens ha parlat del món musical durant l’època medieval, el Renaixement i el Barroc, una visió resumida però rigorosa del segle VII al XVIII, en un marc íntim: Can Raspall. 66 persones han seguit aquest cicle.

Les notes del cant gregorià, els cants dels trobadors, els principis de la polifonia, l’actitud musical de les reformes i contrareformes religioses i el sentit i sentiment d’una nova estètica en l’Europa canviant del segle XVI van anar desfilant durant una sessió dedicada a la música medieval i renaixentista.

L’adveniment del barroc, el problema de l’expressió individual dels afectes de l’ànima a través de la música, l’invent del baix continu, l’aparició de l’òpera i els grans nuclis italians dels segles XVII i XVIII: Roma, Venècia i Nàpols, van ser els temes exposats durant la segona sessió.

Per tancar el cicle, l’organització musical de Versalles a la cort del rei Sol a París, l’Anglaterra dels Tudor fins als Hannover: de Henry Purcell a Georg Friedrich Händel i, per acabar aquest moviment artístic, una mirada sobre el panorama germànic que culmina amb Johann Sebastián Bach, el Gran Mestre.

També, en el cicle setmanal de conferències al Patronat, la música serà present, gràcies a Josep Margarit, professor de l‘ESMUC, que ens farà l’anàlisi musical del magnífic ”Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi  el dimarts dia 23 acabant, amb aquestes notes sacres, el segon trimestre del curs 2009-2010.

 

Aula de la Universitat a l’Abast (FUMH)

Article anteriorResultats i classificació Lliga d’Hivern de l’AAFSG, jornada 14
Article següentDe bat a bat 22/03/2010
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.