El català al Parlament Europeu, de la mà de Roda Fetillera

0
landguages_ca-1
El passat 5 de març Roda Fetillera va estrenar el seu nou espectacle Lan(d)guage al Parlament Europeu de Brussel·les, un espectacle en català, basc i gallec i amb traducció simultània a l’anglès.
Aquesta companyia, amb seu a l’Ametlla del Vallès,va clausurar amb aquest projecte la Conferència ‘Diversitat lingüística: un repte per a Europa’ en què diversos eurodiputats de nacions sense estat van reivindicar el paper de les llengües al conjunts de les institucions europees.
En un marc tan allunyat de les sales de teatre, Roda Fetillera va plantejar la problemàtica en què es troben tres llengües minoritàries que conviuen en un mateix estat polític: la llengua catalana, l’euskera i el gallec. Lan(d)guage és un intentant per descobrir què s’amaga rere cada llengua i proposa una mirada curiosa i més detallada per la sonoritat de cadauna i, en definitiva, per la realitat d’un col·lectiu social que ha construït, des de l’experiència més quotidiana, una llengua. La catalana Maria Mercè Marçal, el gallec Alfonso Daniel Rodríguez Castelao i el basc Joseba Sarrionandia Uribelarrea van ser els protagonistes que van guiar aquest viatge de descobriment.
Amb el ressò que a tingut el projecte al Parlament Europeu, Roda Fetillera pretén presentar el projecte  per Catalunya i la resta de l’Estat.

Article anteriorAparellats
Article següentConcert participatiu a l’església de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.