A partir d’avui dimarts dia 16 i fins dijous dia 18 de març, s’està celebrant a Madrid
En aquesta edició hi participen més de 250 alumnes de 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat dels col·legis SEK i dels col·legis internacionals convidats que, en aquesta ocasió provenen d’Irlanda, Itàlia i Mèxic. D’entre tots, destaca la participació de 22 alumnes provinents del Col·legi SEK Catalunya ubicat a la Garriga.
Durant aquestes tres jornades, els participants es divideixen en diferents òrgans i reflexionen i treballen sobre temes d’actualitat internacional de l’agenda de la ONU: l’Assemblea General (enfortiment de les Nacions Unides); el Consell de Seguretat (Nepal: conflicte Tíbet-Xina);
L’acte de clausura de dijous dia 18 tindrà lloc al Senat en un acte que comptarà amb la intervenció del seu president, Javier Rojo.
El desenvolupament d’aquesta trobada, es pot seguir en directe a través de diferents medis socials: Twitter, facebook o Tuenti, així com també en el canal de Youtube i Flickr *.
Com funciona
Quant a l’organització, cada escola representa a determinats països del consell de Seguretat i de
La preparació dels alumnes participants en tècniques de persuasió, oratòria, debat i negociació, redacció i investigació, es porta a terme durant tot el curs escolar amb ponències d’experts i el treball dels professors. Tot amb la clara idea que la millor manera de resoldre els conflictes és sempre a través del diàleg i no de la violència.
Per què aplicar-ho a l’ensenyament
Doncs perquè el model de Nacions Unides SEKMUN no és només una pràctica pedagògica sinó un reforç positiu en els valors de respecte, dignitat, llibertat i solidaritat. Implica, a més, la introducció transversal en l’educació de les habilitats tècniques indispensables pel futur professional dels alumnes, com ara l’oratòria, la reflexió, la crítica, el debat, la investigació i la redacció.
* es pot seguir a: