22 alumnes de SEK la Garriga, a la IV trobada internacional SEKMUN

0
sekum

A partir d’avui dimarts dia 16 i fins dijous dia 18 de març, s’està celebrant a Madrid la IV Trobada Sekmun sota el títol “Diàleg per a la convivència”, un projecte educatiu i cultural, autoritzat per la ONU i organitzat per la Institució Educativa SEK conjuntament amb la Universidad Camilo José Cela (UCJC) i UNICEF. El seu principal patrocinador és el Banc Santander –Santander Universitats-.

En aquesta edició hi participen més de 250 alumnes de 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat dels col·legis SEK i dels col·legis internacionals convidats que, en aquesta ocasió provenen d’Irlanda, Itàlia i Mèxic. D’entre tots, destaca la participació de 22 alumnes provinents del Col·legi SEK Catalunya ubicat a la Garriga.

Durant aquestes tres jornades, els participants es divideixen en diferents òrgans i reflexionen i treballen sobre temes d’actualitat internacional de l’agenda de la ONU: l’Assemblea General (enfortiment de les Nacions Unides); el Consell de Seguretat (Nepal: conflicte Tíbet-Xina); la Junta Executiva d’UNICEF (mesures de protecció de la infància enfront els mitjans de comunicació i les noves tecnologies) i, el Comitè de Drets Humans (mesures per l’eliminació de la pena de mort).

L’acte de clausura de dijous dia 18 tindrà lloc al Senat en un acte que comptarà amb la intervenció del seu president, Javier Rojo.

El desenvolupament d’aquesta trobada, es pot seguir en directe a través de diferents medis socials: Twitter, facebook o Tuenti, així com també en el canal de Youtube i Flickr *.

Com funciona

Quant a l’organització, cada escola representa a determinats països del consell de Seguretat i de la seva Assemblea General. Cada delegació està formada per 2 alumnes per l’Assemblea, 2 pel Consell de Seguretat i 2 per la Junta Executiva d’UNICEF. Hi ha representació d’autoritats, de persones que coordinen la logística i, de gabinet de premsa i relacions públiques.

La preparació dels alumnes participants en tècniques de persuasió, oratòria, debat i negociació, redacció i investigació, es porta a terme durant tot el curs escolar amb ponències d’experts i el treball dels professors. Tot amb la clara idea que la millor manera de resoldre els conflictes és sempre a través del diàleg i no de la violència.

Per què aplicar-ho a l’ensenyament

Doncs perquè el model de Nacions Unides SEKMUN no és només una pràctica pedagògica sinó un reforç positiu en els valors de respecte, dignitat, llibertat i solidaritat. Implica, a més, la introducció transversal en l’educació de les habilitats tècniques indispensables pel futur professional dels alumnes, com ara l’oratòria, la reflexió, la crítica, el debat, la investigació i la redacció.

* es pot seguir a:

www.sek.es

http://twitter.com/institucionsek

Facebook/InstitucioEducativaSEK

Article anteriorLeo Bassi porta “Utopia” a la Garriga
Article següent“Copenhagen, Una oportunitat perduda?”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.