L’estació al carrer Guifré, a canvi d’un pas soterrat al Passeig

0
guifr_passeig

La construcció d’un pas soterrat al Passeig i al carrer Guinardó des de la carretera Nova fins a l’estació de tren, ubicada al carrer Guifré, és la proposta que hauria fet l’Ajuntament a Fomento a la darrera reunió que han mantingut a Madrid.

Això és el que es desprèn de l’article que va publicar la Sra. Meritxell Budó el passat dissabte a la seva  secció “De bat a bat” de L’Espai Digital.cat i que queda corroborat amb les informacions aparegudes aquest dilluns a diferents mitjans de comunicació.

Segons sembla, Fomento no veuria amb mals ulls aquesta opció i hauria proposat de fer l’esmentat soterrament en dues fases: una primera coincidint amb les actuacions programades als passos a nivell, ja previstes de fa temps, i que es traduiria amb el soterrament només a partir del carrer Guinardó, i una segona que coincidiria amb el desdoblament de les vies i que consistiria en acabar el soterrament fins a la Carretera Nova. Aquesta contraproposta feta per Fomento (adduint criteris pressupostaris), s’hauria trobat amb la negativa del Consistori garriguenc, el qual apostaria per fer el soterrament en una sola fase.

A la mateixa reunió, els representants de l’Ajuntament també haurien proposat mantenir l’estació a l’emplaçament actual, fet que comportaria la construcció d’una zona d’aparcament de trens a la part nord del municipi, concretament davant de la zona de la SATI. Aquesta proposta es trobaria, però, amb un handicap, i és que s’estima que en aquest indret hi ha jaciments arqueològics que podrien dificultar la instal·lació dels PAET.

Tanmateix, el que es desprèn de la informació difosa fins ara és que les negociacions entre el Consistori i Fomento no estan tancades, sobretot tenint en compte que no està previst que aquest últim es pronunciï fins d’aquí a un mes.

Fotografia: perspectiva del carrer Guifré, al seu pas pel Passeig i pel carrer Guinardó

Article anteriorLa Festa de l’Arbre
Article següentVegeu com n’és de ric el vocabulari català: COLLONS
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.