Solucions pal·liatives a la crisi capitalista

0
CUP_-_acte_crisi_foto

El proppassat dissabte 20 de febrer la CUP de la Garriga va presentar el segon acte de la campanya “Capitalisme, crisi, precarietat… Que no t’aturin: mou-te i construïm alternatives!”. La xerrada, a càrrec de Joan Junyent i Dani Mayals, membres del Seminari d’Economia Crítica TAIFA, va ser una exposició sobre el funcionament del capitalisme i els esdeveniments que han desencadenat la crisi actual. També van formular algunes propostes pal·liatives, totes elles destinades a reduir els efectes de la crisi en les classes populars.

 

L’anàlisi parteix de la base que el capitalisme no es pot reformar, que les crisis són inherents a aquest sistema i que no pot existir un capitalisme amb rostre humà, de manera que s’ha d’avançar cap a una alternativa global de societat i de sistema econòmic

Tanmateix, van plantejar algunes possibles actuacions des d’una visió d’esquerra transformadora per pal·liar els efectes d’aquesta crisi: “la transformació de l’Estat en un agent econòmic”, com a mitjà per actuar a favor d’aquells sectors més afectats per la crisi, les classes populars del nostre país, ja sigui disposant d’una renda bàsica, un subsidi d’atur indefinit, assegurant la prestació dels principals serveis públics o garantint les necessitats bàsiques. Transformar l’economia a través de la nacionalització de la banca i dels sectors econòmics estratègics, com per exemple l’energètic, per tal de generar treball i posar a disposició de la classe treballadora i no del capital, els principals mitjans de producció i la riquesa.

Per últim també van proposar que, en comptes d’indemnitzar i injectar ajuts als bancs per valor de milers de milions d’euros, com s’ha fet fins ara, se’ls responsabilitzi socialment de les conseqüències nefastes del seu joc especulatiu.

CUP de la Garriga

Article anteriorCampanya de la CUP de la Garriga al voltant de la crisi econòmica
Article següentEls drets locals
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.