Reagrupament es presenta a la Garriga

0
reagrupament

De la mà d’en Jordi Lázaro, de la Ruth Carandell i de Víctor Alexandre es va presentar Reagrupament a la Garriga, en un acte que es va celebrar a l’auditori de l’Escola de Música, el dimecres 10 de març, a partir de dos quarts de nou del vespre i davant una trentena de persones.

Va començar a parlar en Jordi Lázaro, el qual va presentar els dos ponents que l’acompanyaven i que va destacar que Reagrupament vol formar una plataforma transversal d’independentistes per arribar a una regeneració democràtica. Va anar més enllà i, emprant paraules de Carretero, ideòleg d’aquesta plataforma, va definir Reagrupament  com “una eina per assolir l’objectiu final, la independència de Catalunya”.

El periodista i escriptor Víctor Alexandre, advertint abans que no era un “reagrupat” però sí independentista, va reivindicar la honestedat d’aquest projecte i la rellevància que, mica en mica, va adquirint. En aquest sentit, va dir que els altres grups polítics, sobretot ERC i CiU tenen por a Reagrupament ja que aquest “arribarà al Parlament amb voluntat de liderar un canvi en el curs de la història de Catalunya”, i que aquest fet “ho trastocarà tot”.

Per defensar la validesa del projecte de Reagrupament, l’escriptor va dir que, fins ara, a Catalunya ja han governat totes les opcions possibles i que ja sabem fins on han volgut o han pogut arribar els diferents partits polítics. En aquest sentit, va afirmar que per arribar fins aquí, “no val la pena seguir essent part d’Espanya, sobretot quan ja ha passat a la història allò de que Catalunya és el motor de l’Estat”.

“Cal baixar del tren perquè la via espanyola és morta”, va reblar.

Per acabar el seu parlament, també va destacar la transversalitat d’aquesta opció tot dient que, tot i que es considera una persona d’esquerres, no li faria res governar amb la dreta catalana perquè, aquesta, és democràtica i europea, no com l’espanyola.

Va tancar la xerrada la vicepresidenta de Reagrupament, Ruth Carandell, la qual va dir que ja eren 3.400 associats i va reiterar que l’objectiu és la independència de Catalunya i arribar a una regeneració democràtica.

Respecte els integrants de Reagrupament, va afirmar que s’havien conegut a través de la xarxa gent amb un interès comú i amb la idea que Catalunya ha de fer un salt més enllà. Així les coses, per Carandell aquest canvi l’hauran de liderar els ciutadans, no pas els partits polítics, els quals estan pensats perquè no hi hagi canvis, sinó perquè la gent visqui de la política i, un cop toqui el poder, es torni conservadora. Per aquest motiu, per Carandell, Reagrupament vol ser una associació que treballi en xarxa.

Com a objectiu immediat, la vicepresidenta de l’associació va dir que “és presentar una candidatura a les properes eleccions al Parlament català”.

Fotografia: d’esquerra a dreta Víctor Alexandre, Ruth Carandell i Jordi Lázaro

Article anteriorEmpat sense gols de l’Olímpic a Sant Cugat
Article següentDaniel Diges a La Garriga, 0 points
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.