La Bilbioteca “Núria Albó”

0
Logo_biblioteca

Després de dues setmanes de vida de L’Espai Digital.cat celebrem que s’hagi obert el primer tema de debat al nostre fòrum, malgrat els inesperats problemes tècnics que hem patit hagin ocasionat que es perdi la informació. Tanmateix, esperem que sigui el primer d’altres fils de discussió relacionats amb el poble i que la gent pugui participar-hi i dir-hi la seva, sempre des del respecte i el sentit comú.

Aquest primer fil de debat parlava sobre el recent “bateig” de la Biblioteca Municipal. En el darrer ple del dia 24 de febrer es va aprovar que la biblioteca de la Garriga passi a denominar-se “Biblioteca Núria Albó” amb els vots a favor dels regidors del PSC, EiLG, ERC, ICV, GIG i del regidor no adscrit, en contra de dos regidors de CiU i amb l’abstenció dels altres dos regidors restants de CiU i el del PP.

Posar nom a un equipament públic és un fet important, ja que no deixa de ser simbòlic i pot arribar a tenir connotacions diverses. És per aquest motiu que pensem que, ara que el consistori està impulsant consultes populars per altres temes, no hagués estat sobrer haver fet el mateix amb motiu de donar nom a aquest equipament municipal, un dels centres neuràlgics i més concorreguts del poble per tot tipus de persones, independentment de la seva condició.

No és voluntat d’aquest escrit qüestionar la figura de l’exalcaldessa i escriptora Núria Albó ni la seva rellevància dins del poble. Va ser la primera alcaldessa escollida democràticament des del restabliment de la democràcia (va governar durant vuit anys enrolada al PSC), va ser diputada provincial i va dedicar part de la seva vida professional a l’ensenyament. Alhora, és autora de diversos llibres infantils, novel·les i poemaris i sòcia d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

És per tot plegat que la propera pregunta que fem a l’Espai Enquesta és la següent:

 “Estàs d’acord amb que la Biblioteca es digui “Biblioteca Núria Albó”?”

 No dubtis i participa! Ens interessa saber què opines!

Article anteriorEls drets locals
Article següentNota informativa sobre l’Olímpic la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.